Ondernemingsplan

Een goed ondernemingsplan maken is veel werk, maar verhoogt je kansen op succes enorm. Het geeft inzicht in de doelstellingen en haalbaarheid van je bedrijf. Het helpt je met de marketing en vertelt wat jouw bedrijf succesvol maakt. Ook bij de aanvraag van een financiering is een businessplan vaak vereist.

Lees verder

Lengte ondernemingsplan

Als je een businessplan maakt, is het waarschijnlijk de eerste vraag die in je opkomt. Hoe lang moet mijn ondernemingsplan eigenlijk zijn?

Verder lezen

Helft van alle businessplannen wordt niet uitgevoerd

Helft van alle businessplannen wordt niet uitgevoerd

Ondernemers in Nederland spenderen te veel tijd aan het maken van plannen die niet worden uitgevoerd. Gemiddeld is een ondernemer zo'n 320 uur per jaar kwijt aan het maken van businessplannen, maar meer dan de helft daarvan wordt uiteindelijk niet uitgevoerd.

Verder lezen

Tien brainstorming technieken

Tien brainstorming technieken

Brainstorming. Het is een Engelse term, en de meesten onder ons weten dat het een samenstelling is van brain (hersenen) en storm (dito in Nederlands). Met andere woorden, een heftige wind in de hersenpan. Bijna iedereen weet ook dat we het niet letterlijk zo bedoelen! We weten dat brainstormen geen fysieke wervelwind tussen de oren betekent, maar in plaats daarvan een mentaal denkproces is, waarbij er onconventionele ideeën gezocht worden voor moeilijke problemen en dilemma’s waar men met normale methoden niet uit komt. Of wanneer er een nieuw idee nodig is, of een creatieve nieuwe aanpak voor een probleem. De mogelijkheden van toepassingen zijn eindeloos!

Verder lezen

Ondernemen kan echt met alles!

Ondernemen kan echt met alles!

Wat zou een wereld zijn zonder innovatie, technologie en vooruitgang? Er is dan ook flink wat geld te verdienen door te ondernemen met vernieuwende producten. Maar niet iedereen is zo ambitieus, vindingrijk of creatief. Toch weten sommige ondernemers rijk te worden met de meest simpele, stupide of discutabele dingen. Watch and learn…

Verder lezen

Start met een ding

Start met een ding

Regelmatig kom ik mensen tegen die willen beginnen met een eigen bedrijf in te veel dingen. Om een voorbeeld te noemen: Iemand die een administratiekantoor wil beginnen en de administratie van iedereen wil bijhouden. Van grote bedrijven met jaarstukken, verslagen tot particulieren leren van het opruimen van hun administratie. Ze willen klanten niet wegjagen door een te specialistische aanpak en tijdens het starten kun je maar beter alles aanpakken wat op je pad komt...toch?

Verder lezen