menu

Ondernemingsplan nuttig?

Het ondernemingsplan verliest aan populariteit. Tenminste dat was mijn gedachte. Vandaar dat wij hier een poll over hebben gestart. Wat blijkt? Ruim de helft ziet het nog steeds als rode draad van de onderneming!

Ondernemingsplan nuttig?

In onze eigen Starters Masterclass (die 23 maart opnieuw wordt gehouden. Bent u al ingeschreven?) merkten wij dat de deelnemers het spreken over het ondernemingsplan als minder interessant ervaren.

De deelnemers zijn over het algemeen veel meer op zoek naar practische tips over het krijgen van klanten en het besparen op zaken als belasting dan op de vaste agendapunten als het kiezen van de juiste ondernemingsvorm of de richtlijnen van een ondernemingsplan.

Daardoor heb ik misschien wel ten onrechte gedacht dat de populariteit van het ondernemingsplan afnam. Dat ik die conclusie niet zo snel mag nemen blijkt wel uit de laatste poll van deze website.

Meerderheid vindt goed plan onmisbaar

Van de 50 ondernemers welke afgelopen week hun stem hebben uitgebracht zien 26 ondernemers het ondernemingsplan toch echt als een onmisbaar onderdeel. Het is de rode draad van de onderneming.

Nog geen 10% ziet het ondernemingsplan als overbodig. Waarschijnlijk zien wel de ondernemers dat het tegenwoordig erg gemakkelijk is om via het internet informatie te vinden over het ondernemingsplan. Zo kan men gemakkelijk via websites als de KVK, grote banken en ook op onze website informatie vinden. De informatie behoefte van ondernemers (in spé) veranderd dan ook. Ondernemers informeren zich steeds beter via het internet en zijn steeds beter op de hoogte van de voorwaarden van het ondernemerschap.

Gelukkig wil dat dus nog niet direct zeggen dat de traditionele richtlijnen van het ondernemen direct wegvallen. Het ondernemingsplan heeft waarschijnlijk nog niet aan populariteit verloren.

Reacties