menu
e-boekhouden

Ondernemersgeest?

Op Koninginnedag steekt de ondernemersgeest de kop op bij heel veel mensen die in het dagelijks leven een baan hebben of niet werken. De vreemdste ideeën worden bedacht om geld te verdienen.

Zo zag ik op televisie dat men in Utrecht een taart in het gezicht van de standhouder kon gooien voor 50 cent. Dan vraag ik me af of je daar iets aan verdient, tenzij de taarten afvalproduct zijn van een bakkerij en je ze dringend kwijt moet…

Geld verdienen
Toen ik in Hilversum langs de standjes met vooral veel rommel struinde hoorde ik van een dame dat haar buurman, die om 15.30 zijn stand al had opgedoekt, maar liefst 360 euro had verdiend. Wat verkocht deze man? Niets bijzonders, net zo veel rommel als de rest. Waar lag zijn sterkte, ik zal het nooit weten, maar wat kan het zijn geweest?

  • Goed verkooppraatje?
  • iemand altijd met 2 ipv 1 artikel weg laten gaan?
  • prijzen niet omlaag doen?
  • schaarste creëren?
  • een combinatie van bovenstaande?

Bovenstaande punten onderscheiden de geboren ondernemer van de mensen die puur voor de lol op een kleedje in de zon gaan zitten en hopen van hun veelal, niet oneerbiedig bedoelde, ‘rommel’ af te komen.

Goed doel steunen
Wat ik fantastisch vind is dat je ook mensen tegen komt die hun opbrengst aan een goed doel schenken. Zo kwam ik langs een toiletcabine waarvan de eigenaar (die in het dagelijks leven deze cabines verhuurd) de plasopbrengst a raison de 50 cent per keer, aan een goed doel ging schenken.

Mijn ondernemingszin stond deze Koninginnedag op een zeer laag pitje, ik heb heerlijk genoten van een vrije dag met prachtig weer en was dan ook helemaal vergeten op de dag zelf een stukje te bloggen, vandaar misschien een beetje als mosterd na de maaltijd nog even dit korte stukje…

groeten van Karlijn

Reacties