menu
e-boekhouden

Ondernemers verkiezingen

Zo vroeg in het nieuwe jaar lijkt het wel alsof de gevolgen van programma’s als Idols & X-factor besmettelijk zijn. Ook in de ondernemingswereld zijn de verkiezingen weer losgebarsten.

Zo is er de ‘Ondernemer van de Provincie-verkiezing. Zelf ben ik momenteel enkel even bekend met de provincie Noord Holland waar de 13e deze maand een ondernemersverkiezing is. Zelf stem ik op Sonja Bakker die het volgens mij goed heeft gedaan.

Aan het einde van de maand in De Week van de Ondernemer zal ook de landelijke ondernemer van het jaar 2006 bekend worden. Spannend! Het is natuurlijk ook fantastisch om zo’n prijs in ontvangst te nemen. Staat ook goed op je CV.

Dan vraag ik me enkel af. Wij Nederlandse ondernemers zijn toch helemaal niet bezig met ons CV? Ikzelf zou niet ondernemer van het jaar hoeven worden. Veel interessanter lijkt het mij als mijn bedrijf onderneming van het jaar is of als mijn product of dienst de beste van het jaar zou worden. Erkenning is leuk maar dit zou toch eigenlijk voor het hele bedrijf moeten zijn? Een goede ondernemer wordt je toch enkel met veel geluk, goed personeel, een gouden ei als dienst of product of een combinatie van deze factoren? Of zie ik dit nu verkeerd?

Veel publiciteit hoeft het ook niet direct op te brengen. Ken je de ondernemer van het jaar 2005 nog? Ikzelf was de naam Corné Snels allang weer vergeten. De kapper die in 2005 de mooie prijs in ontvangst mocht nemen.

Aan de andere kant is het natuurlijk net wat je er zelf van maakt. Zakenvrouw van het Jaar, Esther Raats, ben ik dan weer wel overal tegen gekomen. Ik heb over haar gelezen in de Sprout, zag haar naam als Pionier van Nu langskomen. Heb over haar gelezen in diverse magazines en ben haar naam veelvuldig op het internet tegengekomen. Waarschijnlijk was ik dat ook wel zonder die verkiezing want ze timmert hard aan de weg en toont gewoon doorzettingsvermogen en ambitie. Zulke mensen komen toch wel boven drijven.

Voor de mensen die wel geloven in verkiezingen en grote voorstander zijn van het motto “Wat je doet is niet zozeer bepalend, het gaat er om hoe je het doet” raad ik de bijeenkomst van Jong en Succesvol aan op 4 april. Deze wordt gepresenteerd door, hoe kan het ook anders, Henkjan Smits. Onder andere bekend van Idols en X-factor. Succes met de voorrondes. Wie weet kom ik  velen van jullie nog tegen zodra de kneuzen uit de voorrondes worden uitgezonden op TV. Ik ben benieuwd 🙂

Succes!

Reacties