menu
e-boekhouden

Ondernemers massaal mobiel online

Het begint met even snel het adres opzoeken van de volgende afspraak. De headlines zoeken als je wacht bij de receptie bij een klant. Al snel worden vele andere opties van mobiel internet gebruikt. Ondernemers gebruiken massaal de internet mogelijkheden van de mobiele telefoon.

Bijna twee op de drie (62,4%) ondernemers geeft aan dat ze internetten met de mobiele telefoon. Van mailen, surfen tot mobiel betalen. Parkeergeld bijvoorbeeld. Maar ook andere vormen van mobiel betalen zullen waarschijnlijk binnenkort tot de normale handelingen behoren. Ondernemers zijn er klaar voor!

Vooral de iPhone gebruikers blijken snel vele internet opties te gebruiken maar ook de minder bekende modellen als die van Nokia of Samsung worden gebruikt voor mobiel internet.

Alles is mogelijk met de mobiel

Even snel de e-mail lezen tussen afspraken door. De agenda online direct synchroniseren met de PC op kantoor. Een Twitter berichtje plaatsen of de naam van de volgende afspraak in een zoekmachine opzoeken. Allerlei zaken die ondernemers met de mobiele telefoon doen.

E-mailen is het meest populair

E-mailen is de meest populaire mogelijkheid van het mobiele internet. Wel zorgt deze vorm van e-mail voor extra ergenis. Mobiele mailers zijn regelmatig kortaf. Een reactie als ‘ok√© laat ik je nog even weten. Dit bericht is verstuurd met mijn Blackberry.’ kan bij een ontvanger al snel als arrogant of te stoer en kortaf worden beoordeeld. De kans dat er bij veel gebruik nieuwe etiquetten ontstaan is dan ook aanwezig.

Een op de drie startende ondernemers (37,6) geeft aan nog niet mee te doen aan het mobiele internet.

Aan dit onderzoek hebben 415 ondernemers meegedaan.

Reacties