Berichten over ondernemer worden

Zelfstandig ondernemer worden is makkelijker dan de meeste mensen denken. Hiervoor hoef je eigenlijk alleen maar ondernemend te zijn. Zodra je iets doet naast “de baan bij de werkgever” ben je misschien al ondernemer. Waar moet je bij het starten met ondernemen zoal aan denken?

Lees verder

Grootste groei starters buiten de Randstad

Grootste groei starters buiten de Randstad

In het afgelopen kwartaal nam het aantal starters met vijf procent toe vergeleken met dezelfde periode in 2022. Ruim tachtig procent van de nieuwe ondernemers is een zzp’er. Opvallend is dat de grootste groei uit de provincies buiten de Randstad kwam. Vooral in Groningen was een flinke stijging merkbaar.

Verder lezen

Nederland heeft 2 miljoen bedrijven

Nederland heeft 2 miljoen bedrijven

Bij het begin van dit jaar telde Nederland 2.000.404 bedrijven. Nog nooit waren er zoveel ondernemingen actief in ons land. Het zijn met name zelfstandigen zonder personeel die bijdragen aan dit aantal.

Verder lezen

Waarom word je ondernemer?

Waarom word je ondernemer?

Er zijn verschillende redenen om ondernemer te worden. Het kan zijn dat je niet gelukkig bent in loondienst, dat je meer geld wilt verdienen of dat je meer je eigen agenda wilt kunnen bepalen. Hoe het ook zij, er zijn nogal wat verschillen tussen waarom mannen ondernemer willen worden en waarom vrouwen dat willen.

Verder lezen

‘Ondernemen is makkelijk in ons land’

‘Ondernemen is makkelijk in ons land’

Het is in Nederland relatief eenvoudig om ondernemer te worden. Sterker nog, de randvoorwaarden om ondernemer te worden, zijn hier beter dan in bijna welk land dan ook. Toch leiden al die positieve factoren niet meteen tot allemaal ondernemers in de dop.

Verder lezen

Bedrijf beginnen: waarin?

Bedrijf beginnen: waarin?

Elk jaar worden er zo'n 160.000 bedrijven opgericht. Om succesvol te zijn, ben je van veel factoren afhankelijk. Eén van de dingen die kan helpen is een goed businessidee. Wat zijn in 2018 populaire categorieën waarin je een bedrijf kan starten?

Verder lezen

Kapper worden

Kapper worden is niet moeilijk: kappers die al jarenlang een succesvolle kapperszaak runnen zullen zeggen dat het succes afhankelijk is van hoe goed je kunt knippen. Daar is niets aan gelogen, maar dan moet je wel klanten hebben. En daarvoor zijn marketing en een werkruimte weer een vereiste. Twee zaken die nogal een drempel kunnen zijn voor mensen die kapper willen worden, en dan zijn er nog algemene kosten als verzekeringen of administratie. Hoe zorg je nu dat je snel aan de slag kunt, en niet met de spreekwoordelijke handen in het haar komt te zitten?

Verder lezen

Eigen bed & breakfast beginnen

Eigen bed & breakfast beginnen

Aangemoedigd door enthousiaste verhalen van anderen besluiten steeds meer particulieren om een centje bij te verdienen door hun woning of kamer te verhuren, bijvoorbeeld via Airbnb. Maar stel dat dit zo goed bevalt dat je hier je eigen bedrijf van wilt maken, maak je dan de overstap? Wat heb je nodig om een eigen bed & breakfast te beginnen?

Verder lezen

Helft millennials overweegt hobby als business

Helft millennials overweegt hobby als business

Uit een Brits onderzoek blijkt dat men name de 25- tot 34-jarigen ondernemersgezind zijn. De helft van hen heeft wel eens overwogen om van hun hobby hun beroep te maken, terwijl 10 procent dat zelfs al heeft gedaan.

Verder lezen

42% van Nederlanders denkt ondernemer te kunnen worden

42% van Nederlanders denkt ondernemer te kunnen worden

Vier op de tien van de Nederlanders denkt dat ze ondernemer kunnen worden, blijkt uit onderzoek van Kien in opdracht van internetmarketingcoach Linda Spaanbroek. Daarbij zijn mannen eerder dan vrouwen geneigd om te denken dat ze het als ondernemer wel redden. 19% van de vrouwen en 12% van de mannen vindt zichzelf niet geschikt als ondernemer, omdat ze denken het niet in zich te hebben.

Verder lezen

52% aspirant-ondernemers wil starten als parttimer

52% aspirant-ondernemers wil starten als parttimer

Meer dan de helft van de mensen die serieuze plannen hebben om te gaan ondernemen willen dit als parttimer doen. Een derde van hen streeft daarna wel naar het fulltime ondernemerschap. Men wil vooral parttime starten om zo hun baan en bijbehorende financiële zekerheid te behouden.

Verder lezen

Er is geen ondernemersgen, wel families met geld

Er bestaat geen speciaal ondernemersgen dat ervoor zorgt dat ze risico durven nemen, ze komen vaak gewoon uit een familie met geld. Dat is kort door de bocht gezegd wat Quartz concludeert na een recent onderzoek van de National Bureau of Economisch Research.

Verder lezen

Acht vragen voor beginnende ondernemers

Of je nu een webwinkel begint, diensten verleent of in een stenen zaak producten verkoopt, het is belangrijk dat je niet zomaar het avontuur in duikt. Wij hebben acht vragen voor je die je eigenlijk zou moeten stellen vóórdat je met je eigen bedrijf begint.

Verder lezen

Is ondernemerschap uw volgende stap?

Is ondernemerschap uw volgende stap?

Na de diepste recessie te hebben meegemaakt sinds de tweede wereldoorlog lijkt het erop dat Nederland er weer bovenop is gekomen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er sinds 2008 344.500 bedrijven zijn bijgekomen in Nederland.

Verder lezen

Samen een VOF beginnen?

Het kan hartstikke aantrekkelijk zijn om een VOF op te richten in plaats van bijvoorbeeld een BV. Maar denk er niet al te gemakkelijk over, want als het misgaat binnen een VOF, dan kan dit nare financiële gevolgen hebben. En het is helaas ook niet ongebruikelijk dat het niet goed afloopt met beginnende bedrijfjes, waarvan de oprichters zich vaak hebben verenigd in een VOF.

Verder lezen

Hondenuitlaatservice beginnen

Hondenuitlaatservice beginnen

In Nederland zijn er bijna 2 miljoen honden. Al deze honden moeten uitgelaten worden, maar de baasjes hebben hier niet altijd tijd voor. Ze laten de hond dan meenemen door een hondenuitlaatservice. Hou je van honden, werk je graag buiten, en heb je een beetje ondernemersbloed? Dan zou je bijna zeggen: “een plus een is twee”, start een uitlaatservice voor honden! Echter, er komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken.

Verder lezen

Het succes van 10 internetondernemers deel 2

De redactie van deze site ging op zoek naar succesvolle internetondernemers. Mensen die in de loop der jaren hun succes hebben bewezen met het opzetten van winstgevende internetbedrijven, met het op het juiste moment investeren en met het met dikke winst doorverkopen van hun geesteskindjes. Wij bundelden de succesverhalen van tien (oké, eigenlijk elf) internetondernemers. De eerste vijf waren hier vorige week te lezen, hierbij het vervolg.

Verder lezen

Het succes van 10 internetondernemers – deel 1

Het beroep internetondernemer is relatief nieuw. Toch zijn er genoeg voorbeelden te vinden, ook in Nederland, van mensen die in de loop der jaren hun succes hebben bewezen met het opzetten van winstgevende internetbedrijven, met het op het juiste moment investeren en met het met dikke winst doorverkopen van hun geesteskindjes. Wij bundelden de succesverhalen van tien (oké, eigenlijk elf) internetondernemers. In deel 1 de eerste vijf!

Verder lezen

Beren op de weg

In de bossen zijn ze volgens natuurliefhebbers amper meer aanwezig maar op mijn pad zie ik ze nog regelmatig. Op mijn levensweg van starter naar succesvol trots ondernemer zijn er heel wat beren. Blokkades waar ik voor mijn gevoel maar niet voorbij kom.

Verder lezen

Gerelateerde berichten