Berichten over klanten werven

Je kunt op verschillende manieren nieuwe klanten werven. Ga je actief adverteren, laat je tevreden klanten producten aanbevelen of is telefonische verkoop iets voor jou? En voor wie is jouw product of dienst uniek, en écht een goede deal?

Lees verder

30% ondernemers is slecht in verkopen

30% ondernemers is slecht in verkopen

Hoewel Nederland in 2021 een economische groei doormaakte van 4.8 procent, gaat het met kleine bedrijven nog altijd niet goed. Zij hebben te maken met bedrijfsresultaten tot onder het niveau van voor de coronapandemie. Maar liefst 30 procent van de ondernemers is niet goed in verkopen, wat bijdraagt aan een lage bedrijfsomzet.

Verder lezen

Ondernemers vinden klantenservice kostenpost

Ondernemers vinden klantenservice kostenpost

Voor veel ondernemers is de klantenservice met name een kostenpost. Zij zien het niet als een groeikans, een kanaal om in contact te blijven met de klant en zo hopelijk de conversie te verbeteren en de omzet te verhogen.

Verder lezen

Detailhandel: 60% meer inkomsten tijdens lockdown

Detailhandel: 60% meer inkomsten tijdens lockdown

De coronacrisis raakt veel ondernemingen in ons land. Maar de impact ervan verschilt aanzienlijk per sector. Zo doet de detailhandel, en met name webwinkels, het over het algemeen goed, terwijl reisbureaus en cafés hard getroffen worden.

Verder lezen

Hoe opdringerig ben jij?

Hoe opdringerig ben jij?

Soms zie je een potentiële klant van ver. Je ziet hem en nog voor hij íéts heeft gezegd weet jij al genoeg. Jij kunt hem een stapje verder helpen. En dus stap je op hem af en vertelt het hem. Toch? Mocht hij nog niet direct de link zien dan geef je eventueel je visitekaartje en hoop je dat hij morgen even naar je op zoek gaat. Maar wat nu als je morgen niets van hem hoort? Wat doe je dan?

Verder lezen

Het alternatief voor AIDA

Het koopproces: een fascinerend fenomeen. Meestal wordt er, om het koopproces te omschrijven, gebruik gemaakt van het AIDA-model. Maar deze heeft ook enkele bezwaren, zoals de volgorde van de fases die niet altijd zo vanzelfsprekend is als het wordt gepresenteerd.

Verder lezen

Scoor die handtekening!

Scoor die handtekening!

Hoeveel tijd besteed je nu maximaal aan een offerte? En wanneer besluit je dat het niet langer vrijblijvend kan? Vijf tips hoe je op een goede manier een prospect dwingt om een handtekening te zetten onder jouw offerte.

Verder lezen

Zo begrijp je klanten!

Ken je dat gevoel dat je echt geen idee hebt hoe je van een saai bedrijf toch een inspirerende opdracht kunt maken? Wat  doe je als de opdrachtgever zo suf als een kanarie is? Hoe maak je van de opdracht toch een inspirerend resultaat?

Verder lezen

Freemium: klanten binden met “Gratis”

Freemium: klanten binden met “Gratis”

Freemium is een van de meest besproken business modellen van de laatste jaren. Vooral op het internet is het een populair model voor bedrijven om klanten te binden. In het kort gezegd draait het er bij Freemium om dat je klanten en naamsbekendheid krijgt door gratis diensten of producten te leveren. Het geld verdien je later door een ‘premium’ pakket aan te bieden.

Verder lezen