menu

Netwerk Bites & Business nu 20 vestigingen

Bites & Business gaat na de zomervakantie het nieuwe netwerkseizoen beginnen door netwerkdiners in twintig regio’s in Nederland te organiseren. De diners zijn bedoeld voor ondernemende vrouwen, al maakt het niet uit of ze in loondienst zijn of voor zichzelf werken. De bedoeling van zo’n netwerkdiner? Eten, praten en elkaar verder helpen.

Oprichtster Marijke Krabbenbos is Bites & Business gestart omdat ze bij geen bestaand netwerk kon vinden wat ze zocht, ‘een plek waar elkaar leren kennen en kijken wat je voor elkaar kunt betekenen centraal staat’. In plaats van dat een netwerkavond wordt volgestopt met sprekers en workshops is Bites & Business lekker leeg qua invulling. Er is geen thema of af te handelen agenda. Het enige zekerheidje op zo’n avond is de enveloppenmethode.

Enveloppen doorgeven aan andere deelnemers
“Elke deelnemer schrijft aan het begin van de avond een vraag op een envelop. Een vraag waarbij ze de denkkracht van de andere deelnemers wil gebruiken. De envelop gaat vervolgens, tijdens het diner waarin volop met elkaar gepraat wordt, van hand tot hand. Iedereen leest de vraag en denkt even na. Heeft ze een antwoord, tip of suggestie voor de vragensteller, dan schrijft ze dat op een briefje dat ze vervolgens in de envelop doet. Vervolgens geeft ze de envelop weer door. Aan het eind van de avond heeft iedereen tips gegeven én gekregen, zonder dat het veel tijd kostte.”

Krabbenbos benadrukt dat het gezelschap op zo’n avond zeer divers is en ook steeds van samenstelling wisselt. “ We werken niet met een hoge contributie en er zijn geen eisen aan het soort werk of bedrijf dat je hebt. Na een eerste kennismaking, bepaal je of je lid wordt. Elke zes weken is er een netwerkavond, waarbij je niet verplicht bent elke avond aanwezig te zijn. Het lidmaatschap kost per jaar 50 euro, exclusief BTW.”

Reacties