menu
e-boekhouden

Nederlandse startup scant post voor jou in

Ben je vaak onderweg of soms zelfs weken of maanden van huis? Dan is het hele idee van post op je deurmat niet echt handig. Helemaal niet als je belangrijke post verwacht of als er iets getekend moet worden. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Postscanner scant je post in zodat jij het digitaal kunt lezen.

Alles gaat online. Je boekhouding, je marketing, je agenda, je bankzaken, noem maar op. Maar wat nu als jouw contactenkring niet zo digitaal is als jij? Als bedrijven met wie jij zaken doet toch gewoon facturen per post sturen? Dan zit je nog altijd vast aan dat fysieke postadres. Tot vandaag tenminste, want inmiddels is ook daar een oplossing voor bedacht.

Als je in zee gaat met het Nederlandse bedrijf Postscanner dan wordt je inkomende post ingescand en geüpload naar je eigen ‘virtuele postbus’. Post wordt als pdf opgeslagen op de servers van het bedrijf. Hoe deze bestanden beveiligd zijn wordt helaas met geen woord over gerept op de site. Wel lezen we dat ‘ze om privacyredenen alle post (na zestig dagen) versnipperen, waarna deze wordt gerecycled’. Dit staat dan weer onder het kopje ‘milieu’, want dat is belangrijker dan privacy?

Herman Assen, medeoprichter van Postscanner.nl, zegt het idee te hebben gekregen na wat persoonlijke frustratie van zij kant. “Voor mijn werk als piloot verblijf ik vaak in het buitenland en dan is het erg vervelend dat ik niet bij mijn belangrijke post kan of dat ik familie moet vragen om deze te openen. Mijn zakenpartner, ICT-ondernemer Rutger Hensel, zat met dezelfde frustratie. Doordat hij bedrijven heeft in zowel Nederland als de VS is hij afhankelijk van de doorstuur-service van de bestaande postbedrijven. De kwaliteit van deze service is erg wisselvallig. Hierdoor kwam belangrijke post soms niet of te laat aan, waardoor rekeningen te laat werden voldaan of kansen werden gemist.”

In Amerika vond Hensel een bedrijf dat ook post inscant en doorstuurt naar het e-mailadres van de klant. “In Nederland is deze service echter niet beschikbaar. Wij hebben dit idee geperfectioneerd en nu ook naar Nederland gebracht. Ik raak nu geen post meer kwijt en kan elk moment van de dag mijn post bekijken in mijn digitale postbus, zelfs op mijn mobiel. Ik heb nu van mijn frustratie een interessante uitdaging gemaakt.”

Postscanner is naar eigen zeggen ideaal voor startups of bedrijven die geen fysiek adres hebben, of consumenten die vaak van huis zijn voor werk of vakantie. “En natuurlijk voor mensen die hun tijd vooruit zijn en voorgoed afstand willen doen van hun papieren rompslomp.”

Reacties