e-boekhouden

‘Mkb beschikt over onwrikbare ondernemersgeest’

Ondernemers in Nederland durven nog best te ondernemen, ondanks dat het economisch tegenzit. Sterker nog, 95 procent van de ondernemers zou zo weer eigen baas worden als ze het mochten overdoen. Wereldwijd ligt het gemiddelde op 85%. De Nederlandse ondernemer laat zien over een ‘onwrikbare ondernemersgeest’ te beschikken.

Regus hield een internationaal onderzoek onder ruim 26.000 managers en ondernemers uit negentig landen en daaruit bleek dat het gebrek aan kredietmogelijkheden voor driekwart de grootste ontmoediging was in het ondernemen en opzetten van een onderneming. Te veel bureaucratie komt op een tweede plek, gevolgd door de economische omstandigheden. Zo’n twee op de vijf Nederlandse ondernemers vond ook dat het gebrek aan steun van de overheid en marktdominantie door grote bedrijven serieuze barrières vormen om zélf te kunnen slagen.

Volgens Regus zijn de kleine en middelgrote bedrijven belangrijke groeimotoren die tot 99% van de bedrijven en 40% van het Bruto Binnenlands Product uitmaken. Wereldwijd zou de helft van alle banen gecreëerd worden door kleine en middelgrote bedrijven, terwijl die maar een klein aandeel van de investeringen in de G20 ontvangen.

Gerelateerde berichten