menu

LinkedIn

Wat is LinkedIn?
LinkedIn is een social networking site die gericht is op vakmensen. Het is een meer zakelijk netwerk waarop gebruikers hun C.V. kunnen plaatsen en in contact kunnen komen met andere professionals.

Het netwerk wordt opgebouwd door middel van uitnodigingen en introducties. Nieuwe contacten kunnen direct toegevoegd worden of via een introductie door bestaande LinkedIn contacten. Personen die voor elkaar interessant zouden kunnen zijn kunnen dus door wederzijdse LinkedIn contacten aan elkaar voorgesteld worden.

LinkedIn wordt vooral gebruikt voor professionele doeleinden.
Bedrijven gebruiken LinkedIn om kandidaten te vinden voor een positie, werkzoekenden kunnen solliciteren via het netwerk. Door het systeem van introduceren blijft het netwerk redelijk exclusief en houdt het een professionele insteek.

LinkedIn kent ook groepen waar leden met gelijke interesses en een bepaald vakgebied deel van uit kunnen maken. Zo kunnen professionals in dezelfde branche bijvoorbeeld informatie uitwisselen en interessante personen ontmoeten.

Wat kan LinkedIn betekenen voor mijn bedrijf?
LinkedIn kan worden ingezet om traffic te genereren naar je website. Als bedrijf draag je je identiteit uit via LinkedIn. Je toont je expertise en zorgt dat je gevonden wordt op het internet.

Vermeld de juiste informatie op je LinkedIn profiel. Toon waar je bedrijf voor staat en wat je precies doet. Veel profielen tonen enkel een bedrijfsnaam en de eigenaar, dit is niet voldoende informatie om klanten te trekken. Klanten zoeken je op voor je expertise en ervaring. Zorg dus dat deze duidelijk worden uit je LinkedIn profiel.

Delen van expertise
Via LinkedIn kom je in contact met interessante mensen die je wellicht kunnen helpen bij het ondernemen. In de verschillende groepen kun je vragen stellen aan anderen in dezelfde branche. Door expertise te delen help je elkaar.

Personeel
Wanneer je zover bent dat je werknemers aan gaat nemen is een LinkedIn een goed middel om op zoek te gaan naar interessante kandidaten voor de baan. LinkedIn bevat inmiddels 1,2 miljoen Nederlandse profielen en de kans is dus groot dat hier interessante personen tussen zitten.Ook wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld partners voor een project kan een kijkje in je LinkedIn contacten wel eens helpen.

Onderhoud je netwerk
LinkedIn zorgt ervoor dat je je netwerk niet laat verwateren. Je ziet contacten geregeld langskomen in updates en stuurt anderen gemakkelijk berichten. Deze levendigheid van je netwerk zorgt ervoor dat je niet snel het contact verliest met interessante personen die wellicht iets voor je bedrijf zouden kunnen betekenen.