menu
e-boekhouden

Limited als ondernemingsvorm

De Engelse Limited wint aan naamsbekendheid maar lijkt in Nederland nog niet echt door te breken.

Limited als ondernemingsvorm
Alhoewel de meeste ondernemers in Nederland toch wel bekend zijn met de Limited kiezen nog maar weinig ondernemers werkelijk voor deze ondernemingsvorm. Zelfs onder startende ondernemers is de Limited wel redelijk bekend. Uit een poll op deze website blijkt dat meer dan de helft van de bezoekers wel weet dat de Limited een alternatief is voor de Besloten Vennootschap (of de eenmanszaak).

Alhoewel de Limited enkele lastige eigenschapen heeft. Zo is de onderneming gebonden aan de Engelse wetgeving wat nogal voor verwarring kan zorgen, is het in theorie best een aardig alternatief voor de BV. Het is gemakkelijker en sneller af te sluiten en nog goedkoper ook. Met de Limited ben je niet langer hoofdelijk aansprakelijk (voor sommigen onder ons toch wel prettig) en de enige barriere is dat de onderneming een link moet hebben met Engeland. Anders kan het verzoek worden afgewezen.

Toch lijken Nederlandse ondernemers niet echt warm te lopen voor deze ondernemingsvorm. Hoe komt dat toch? Is het doordat de Limited een minder goed imago heeft? Is toch de link met Engeland in veel gevallen ver te zoeken? Of schrikt de Engelse wetgeving mensen af? Zal het toch komen omdat de Limited minder bekendheid heeft in Nederland? Ik hoor graag van jullie wat jullie ervan vinden.

Mijn vraag aan de lezer dan ook: Hoe komt het dat de Limited m.i. in Nederland nog niet echt doorgebroken is?

Reacties