menu
e-boekhouden

KvK start uitwisselingsproject met ondernemers

De Kamer van Koophandel begeleid en ondersteunt sinds vorige maand uitwisselingsprojecten tussen Nederlandse ondernemers en hun branchegenoten uit andere Europese landen. Het doel is een grens overschrijvende uitwisseling van kennis, ervaring en inzicht op het gebied van ondernemerschap. De Kamer van Koophandel is door de Europese Commissie geselecteerd als uitvoerder van dit programma, Erasmus for Young Entrepreneurs.

Dat programma werd vier jaar geleden als pilot gelanceerd en kent vandaag de dag zo´n 2600 deelnemers over heel Europa. Startende ondernemers, of mensen die als ondernemer aan de slag willen, kunnen gedurende een periode van één tot zes maanden ervaring opdoen bij een kleine ondernemer elders in Europa. De ondernemer krijgt hiervoor een beurs van de Europese Commissie.

Tijdens zo´n inwisseling kan de ondernemer in opleiding allerlei relevante praktijkkennis en vaardigheden opdoen, wat natuurlijk de kans op een succesvolle start en groei in eigen land vergroot. En de ervaren ondernemer profiteert ook, want die kan genieten van de inzichten en kennis die de startende ondernemer toevoegt aan zijn of haar bedrijf.

Wil je je aanmelden? Kijk dan eerst of je wel voldoet aan alle voorwaarden.

Reacties