e-boekhouden

Klantbeheer-software CRM

Goede klantbeheer-software geeft inzicht in je klantgegevens. Dat resulteert in betere klantenservice en een persoonlijker en beter gestructureerd verkoopproces. Ook kleine bedrijven hebben vaak voordeel bij goed inzicht in klantendata. Maar welke crm-software is voor het mkb het meest geschikt?

Klantbeheersoftware CRMAls je begint met je onderneming dan wil je vooral geen gedoe met de belastingdienst en ondernemers kopen meestal eerst goede boekhoudsoftware. Daarmee kun je ook veel klantdata beheren waardoor goede crm-software bij het mkb vaak niet tot de eerste aankopen behoort. Maar als je bedrijf groeit merk je dat de administratie meer is dan alleen de belastingaangiftes.

Zoek je goede CRM-software voor het mkb? Freshworks biedt klantenbeheer, projectmanagement en verkoopsoftware. Ruim 40.000 mkb-bedrijven gingen je voor.

Crm biedt inzicht in je klantgegevens en -gesprekken

Dat wat boekhoudsoftware kan betekenen voor de inzicht, automatisering en tijdsbesparing in je administratie, doet klantbeheer-software voor je verkoop en klanttevredenheid.

Want goede boekhoudsoftware vertelt welke klanten facturen te lang laten openstaan, maar niet waarom. Ook vertelt het niet welke klant misschien interesse heeft in een volgende opdracht. Met goede software kun je ook de positieve ontwikkelingen bij je klanten in kaart brengen. Klantenbeheer-software kan hierbij helpen.

Klantenbeheer-software

Er zijn online verschillende crm-oplossingen om je klantgegevens mee te beheren. Voor een eenmanszaak of kleine bv is de volgende klantbeheer-software populair:

Salesforce

Saleforce is hét toonaangevende CRM voor MKB en grote bedrijven. Eén van de meest geavanceerde CRM's met vele automation functies die je productiviteit verhogen. Zo verkoop je op jouw manier en bereik je klanten op hun manier.

€ 25,00 per maand
  • World leading CRM
  • Meest compleet
  • Minder administratie
Bekijk de website

monday.com

★ ★ ★ ★ ☆ (3714)

Een intuïtief CRM voor sales, relatiebeheer en samenwerking binnen teams. Breng al je klantprocessen samen en automatiseer workflows voor een optimale klantervaring. Eenvoudig te implementeren zonder IT hulp. Probeer nu gratis!

€ 8,00 per licentie
  • 100% customizable
  • E-mail integraties
  • Intuïtieve interface
Bekijk de website

Gripp

★ ★ ★ ★ ☆ (46)

Met Gripp CRM heb je al je contacten bij de hand; klanten, leveranciers, leads. Met een duidelijk overzicht van orders, feedback en activiteiten ben je beter, sneller en effectiever voorbereid op vragen en zorgen van de klant.

€ 30,00 per maand
  • Ruim 13.000 gebruikers
  • Gebruiksvriendelijk
  • Krachtige Timeline
Bekijk de website

Ben je op zoek naar een crm-systeem voor het midden- en kleinbedrijf? Zie ons overzicht om de meest populaire crm te vergelijken.

Naast deze systemen zijn er online nog honderden crm-oplossingen te vinden. Zo zijn er crm-systemen die vooral door grote bedrijven worden gebruikt. Afhankelijk van je wensen kunnen deze zeker unieke functionaliteiten bevatten. Handig, maar je kunt je afvragen of deze passen bij de werkwijze van je organisatie. Daarnaast is het de vraag of je ook het bijpassende kostenplaatje wilt betalen. Voor het mkb is een kleiner pakket meestal beter om mee te beginnen.

Voordelen van klantbeheer-software

Er is veel software beschikbaar dat klantgegevens beheert. Hoe maak je nu een goede keuze? Om te beginnen is het belangrijk om na te gaan waar momenteel de bottleneck ligt bij jouw organisatie.

Wat is het eerste doel dat een crm-systeem moet realiseren? Wil je bestaande klanten beter van dienst zijn, je medewerkers beter benutten of dient het vooral ter verbetering van je verkoopambities? Elk pakket kan op al deze terreinen helpen, maar vaak is er wel een specialisatie op het vinden van nieuwe klanten, verbeteren van het contact met bestaande klanten, of juist het besparen van tijd bij deze twee zaken.

Weten welke klant je tijd waard is dankzij customer relationship management

klantenAls je niet alleen de administratieve problemen in kaart wilt brengen, maar ook inzicht zoekt in welke klanten zorgen voor je omzetgroei, dan is het tijd voor klantbeheer-software. De betere oplossingen geven inzicht in welke klanten jouw tijd waard zijn. Zo weet je dankzij goede software precies welke klanten je misschien toch op termijn minder korting moet geven of waarvan je wellicht zelfs afscheid van moet nemen.

Een softwarepakket voor je klantenbeheer helpt bij het bepalen welke klanten omzetgroei opleveren.

Verplicht is het zeker niet en als je maar een tiental klanten hebt, kun je het misschien redelijk zelf overzien. Maar bij bedrijven die honderd of meer klanten hebben, worden de marketing en sales een tijdrovende zaak en grote kostenpost. Volgens data van Salesforce bestaat ongeveer een kwart van de bedrijfskosten uit marketing- en verkoopkosten. Dankzij goede software weet jij waar je jouw geld en tijd moet besteden. Want jij maakt je offerte toch ook op maat?

Verzamelen en beheren van klantdata

Als er eerder contact is geweest wil je dit het liefst direct op je netvlies hebben als je de klant weer spreekt. Goede software vertelt over alle contactmomenten. Zo weet je precies of deze klant eerdere aankopen heeft gedaan, en of je daar blij van wordt. Is de klant nieuw? Dan geeft goede software alsnog veel data. Met alleen het invullen van bijvoorbeeld een btw- of KvK-nummer kan deze al openbare data als vestigingsplaatsen, betalingsgedrag en andere activiteiten uit online databases verzamelen. Belangrijke info die jou verder kan helpen!

Goed klantinzicht heeft niet alleen voordelen op het gebied van marketing en verkoop, maar zeker ook op je operationele bedrijfsprocessen. Als een klant contact opneemt met de klantenservice is het prettig als jij direct kunt zien wat er tijdens de laatste contactmomenten is besproken. Indien je data op orde is kun je wellicht zelfs je marges of eerdere aantekeningen van deze klant in een oogopslag zien.

Verbeteren van klanttevredenheid

Direct de juiste info in een oogopslag bespaart niet alleen tijd, het verbetert ook de klanttevredenheid. Denk eens terug aan de tijd dat je nog maar een handvol klanten had. Die voelden zich zeer persoonlijk benaderd want uit je hoofd wist je precies alle details. Als je veel klanten krijgt en ze niet goed meer uit elkaar kunt houden kan deze info kwijtraken. Als je klantgegevens online staan opgeslagen en je ze direct bij de hand hebt als je ze nodig hebt, is elk gesprek weer zo persoonlijk alsof het je eerste klant is.

Zoek je goede CRM-software voor het mkb? Freshworks biedt klantenbeheer, projectmanagement en verkoopsoftware. Ruim 40.000 mkb-bedrijven gingen je voor.