Ondernemen & internet
menu
e-boekhouden

Kantoorruimte huren

Een kantoorruimte huren is niet verplicht, toch kiezen ook zzp’ers er vaak voor om niet thuis te werken. Wat zijn de voor- en nadelen van thuiswerken ten opzichte van een kantoorruimte huren? En wanneer is nu het moment om kantoorruimte te huren als zelfstandige?

Kantoorruimte hurenHet grote voordeel van thuiswerk is de vrijheid. Maar deze vrijheid is niet voor iedereen de beste stimulans. Een bedrijfsruimte kan zorgen voor een betere scheiding tussen werk en privézaken. Tevens huren de meeste ondernemers een bedrijfsruimte in een kantorencomplex, op deze manier heb je er gelijk een leuk netwerk bij! In dit artikel staan een aantal voordelen van een kantoorruimte huren en van thuiswerken op een rij, iedereen moet zelf een keuze maken waarbij hij of zij zich prettig voelt.

Ga je een kantoorruimte huren en inrichten? Check dan ook de tips, adviezen en artikelen van Coolblue. Zie ook de andere kosten van een eigen bedrijf.

Voordelen kantoorruimte huren

  • Duidelijke scheiding tussen privé- en werkomgeving: de knop omdraaien en niet meer aan je werk denken is gemakkelijker wanneer je wisselt van omgeving.
  • Je hebt er gelijk een groot netwerk van ondernemende mensen bij. Dit kan een hoop inspiratie geven.
  • Je kunt gebruik maken van vergaderzalen en andere faciliteiten in het kantoor.
  • Er is een centrale receptie, deze kunnen je telefoontjes beantwoorden en gasten ontvangen
  • Je kunt je frustraties kwijt bij andere personen op het kantoor, of feedback vragen op een van je geweldige ideeën
  • De kosten van de huur van de kantoorruimte zijn aftrekbaar van de belasting, de kosten die je maakt wanneer je thuiswerkt zijn dit lang niet altijd.

Voordelen thuiswerken

  • Totale vrijheid om te werken op de manier zoals jij dat prettig vindt! Je kan de muziek zo hard zetten als je wilt en als je er zin in hebt ga je lekker in je pyjama achter je computer zitten.
  • Je kunt werken wanneer je dat wilt en hoelang je dat wilt.
  • Het is goedkoop. Hoewel de kosten van een bedrijfsruimte aftrekbaar zijn van de belasting en de kosten van je eigen huis niet, is thuiswerken zo goed als gratis. De elektriciteit en stookkosten zullen hoger worden, maar het blijft goedkoper dan een kantoorruimte huren
  • Je hebt van niemand last. Dit kan overigens ook een nadeel zijn, thuiswerken kan soms erg eenzaam zijn

Een uitgebreid artikel over de voor- en nadelen van een kantoor aan huis gaat nog dieper in op het onderwerp. Je hoeft overigens niet gelijk te kiezen voor een fulltime kantoor, je kan ook kijken naar de mogelijkheid om een tijdelijke kantoorruimte als een flexplek te huren. Je kunt dan voor jezelf eens testen of werken op een kantoor beter werkt of niet.