menu
e-boekhouden

Je werk loslaten

Karlijn schreef er al eerder over. Gaat de laptop mee op vakantie? Op vakantie kan ik het nog redelijk handelen. Ik heb mijn telefoon werkelijk uitgezet en laptop thuisgelaten. Even helemaal weg. Onbereikbaar. Ik moet eerlijk zeggen dat het me goed afging. Maar dat was in de zomer, alle klanten wisten het en in de maand juli verwachten mensen bijna niets anders. Maar nu ik ga verhuizen, er vele opdrachten liggen en een stagiaire gaat beginnen is het vreemd om te weten dat die eerst kennis maakt met een medewerker en dat het bedrijf doorgaat en ik er niet ben.

Komende maandag ga ik verhuizen. Daar kan ik niets aan doen, de sleutel, notaris, alles was allang vastgelegd. Sinds begin deze maand heb ik een nieuwe vaste medewerkster. Komende maandag begint een stagiaire en die zal dus eerst kennis maken met de nieuwe medewerkster. Zelf ben ik aan het verhuizen. De hele week. De hele week zullen deze twee vrouwen het bedrijf runnende houden terwijl ikzelf er niet ben. Dat geeft me een heel maf gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk fantastisch. Het bedrijf draait door en als ik terug kom is er van alles gebeurd hopelijk.

Aan de andere kant is het af en toe best een maf gevoel. Het is toch een beetje gokken naar klanten wanneer werk af is. Hoe het zal gaan komende week. Kan ik klanten werkelijk met zelfvertrouwen zeggen dat over 14 dagen hun website af is? Ik heb nu vier deadlines staan in september die hard zijn. Die niet overschreden mogen worden. Dus er moet werkelijk wel in 3 van de 4 opdrachten wat voortgang zijn geweest als ik terug kom van de verhuizing.

Tot nu toe altijd een onemanshow geweest

Nu is het niet zo dat ik ze niet vertrouw. Ik zou geen mensen aannemen die ik niet vertrouw. Het is enkel zo dat ik tot nu toe altijd een one-man-show ben geweest. Als ik er niet was gebeurde er niets. Duidelijk. Ik wist wat ik kon beloven en wat ik wilde doen. En nu heb ik mensen in dienst en als ik een “off-day” heb dan wordt er gewerkt. Afgelopen week had ik er een dag totaal geen zin in. Ik kreeg niets uit mijn vingers, alles ging fout. Die dag zou ik normaal gesproken snel willen vergeten. Nu zat er iemand tegenover me die gewoon goed werk had afgeleverd die dag.

Tot nu toe was alles in eigen hand

Hoe zal het zijn als ik een week privé zaken heb geregeld? Wat zal de sfeer zijn als ik terug kom? Het is allemaal heel spannend voor me. Van one-man-show naar bedrijf met medewerkers. Ik moet toch werkelijk bekennen dat ik de psychische veranderingen van die stap wat onderschat heb, maar tot nu toe pakt alles enkel positief uit. En toch ben ik benieuwd naar hoe het zal zijn als ik over 10 dagen hier weer binnen stap. Want ik besef heel goed dat het net zo hard de andere kant op kan gaan. Ik vertrouw nu op andere mensen. Als die nu niet doen wat ik wil en verwacht krijg ik mijn werk niet af. Dat is me nog niet eerder in het leven gebeurd. Tot nu toe was alles in eigen hand of ik maakte geen beloftes. Dan stond in de offerte waar ik afhankelijk van was. Zelf weet ik wanneer ik even niet ziek mag worden bijvoorbeeld. Daar kan ik me aanhouden. Met 40 graden koorts tot 4 uur snachts aan het werk want deze klant kan niet wachten. Nu gaat om 5 uur het licht uit. En straks ben ik er zelfs een week lang niet bij. Afhankelijkheid van andere mensen. Voor mij als ondernemer een onwerkelijk gevoel.

Ben wat benieuwd hoe het is als ik hier over 10 dagen weer binnenstap.

Reacties