menu

Is er ruimte voor een ondernemershuis?

Deze keer geen weblog over een ervaring, een tip of een ander ongevraagd advies. Wel een verzoek tot het geven van uw mening. Bent u een jonge starter (tussen de 1 en 5 jaar), dan is dit verzoek aan u gericht. Waar ben ik benieuwd naar? Simpel gesteld naar de behoefte van de doorstarter. Wat bedoel ik hiermee en hoe hiertoe gekomen?

Een startend ondernemer is veelal zoekende naar informatie welke vrij algemeen is. Waar moet ik aan denken bij de starten en hoe zet ik dit op de rails? Antwoorden worden gegeven middels websites, kvk, belastingdienst en ga zo maar door. Tegen zeer beperkte kosten wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Prima lijkt me zo. Maar voor de doorstarter, de groeier, is er weinig ‘standaard’ voorhanden. De, veelal specifieke, ondernemersvragen welke gepaard gaan met groei worden een heel stuk lastiger beantwoord. Een adviseur, een bank, een accountant en/of brancheorganisatie gezamenlijk maken het gewogen resultaat.

Wat nu als er specifiek voor de doorstarter een ‘ondernemershuis’ komt welke naadloos aansluit op de dienstverlening van de KvK? En dan doel ik niet op sec doorverwijzen, maar op echte advisering/ondersteuning op maat. Denk hierbij aan een voorbeeld een MKB-onderneming welke met een marketingvraagstuk zit (hoe kan ik het beste mijn nieuw product in de markt zetten?). Het antwoord hierop is niet zo meer te geven en een combinatie van financiën (wat is het budget en het benodigde rendement?) en marketing zelf. Het ondernemingshuis is een aanspreekpunt en wil graag juist in deze behoefte gaan voorzien….iets voor u? Ik zie uw reacties met belangstelling tegemoet.

Reacties