Berichten over inschrijven kvk

De nieuwe onderneming bij de Kamer van Koophandel inschrijven in het Handelsregister. Het is voor veel ondernemers dé start van het eigen bedrijf. Alles over de kosten of gevolgen van een registratie, hoe je een KvK-nummer kunt aanvragen en wanneer het voor een zzp’er wettelijk verplicht is om je in te schrijven.

Lees verder

Flink veel nieuwe ondernemingen in eerste helft 2018

Flink veel nieuwe ondernemingen in eerste helft 2018

De afgelopen vijf jaar werden er niet zoveel nieuwe bedrijven gestart in de eerste helft van het jaar als nu in 2018. Gedurende de afgelopen zes maanden werden er namelijk 106.602 nieuwe ondernemingen start. Daarentegen vielen er ook een heleboel weg; 66.729 ondernemingen werden stopgezet.

Verder lezen

Wat kost het Handelsregister voor de KvK?

Wat kost het Handelsregister voor de KvK?

De uitvoering van de Handelsregisterwet ligt in handen van de Kamer van Koophandel. Voor de ondernemer zijn de jaarlijkse kosten komen te vervallen, maar het register kost de overheid veel geld. De Open State Foundation wil weten hoeveel, zodat ze dit kunnen vergelijken met landen waar het handelsregister openbaar is.

Verder lezen

Nieuwe starter vaak jonger dan 35

Nieuwe starter vaak jonger dan 35

Wanneer iemand als ondernemer begint, dan is de kans groot dat hij of zij jonger is dan 35 jaar. Want waar tien jaar geleden nog 40 procent van de starters niet ouder was dan 35, is dat percentage nu opgelopen naar meer dan 47 procent.

Verder lezen

Alexander Klopping wil KvK afschaffen

Alexander Klöpping kan bij De Wereld Draait Door vaak (te) enthousiast vertellen over de nieuwste gadgets, start-ups of iPhone-apps. Over de Kamer van Koophandel is de jonge ondernemer en internetnerd wat minder enthousiast. Sterker nog, hij steekt z’n ongezouten mening over de KvK al jaren niet onder stoelen of banken.

Verder lezen

Gerelateerde berichten