menu

Innovaties waarmee jij kan starten

Zoek je nog een leuk innovatief idee om een bedrijf mee te starten? Misschien zelfs gerelateerd aan auto problemen? Hier drie auto-gerelateerde innovaties waarmee jij een nieuw succesvol bedrijf zou kunnen starten.

Remlicht remdruk afhankelijk maken
Dat derde remlicht achterop auto’s heeft het verkeer al veiliger gemaakt maar is volgens mij nog niet voldoende. Regelmatig zit ik achter zon enorme bak van een auto en kan ik hier niet langs of doorheen kijken. Bij een beetje drukte staat hij per kilometer ongeveer 5-6x op zijn rem en telkens moet ik ook op de rem omdat ik niet kan zien of hij enkel zijn rem aanraakt of echt een noodstop maakt.

Volgens mij is het remlicht nog effectiever als deze gradaties heeft afhankelijk van hoe vol de bestuurder de rem in trapt. Staat hij vol op de rem? Dan het hele remlicht tonen. Raakt hij hem enkel voorzichtig aan? Dan enkel het eerste lampje van de 5 aanzetten. Op deze manier kan ik beter inschatten hoe serieus mijn voorganger op de rem staat. Technisch lijkt het me geen probleem. Volgens mij een innovatie waarmee levens gered worden en welke snel internationaal kan worden uitgebreid.

Parkeerplaatszoeker
Als ik ergens op de Keizersgracht in Amsterdam moet zijn zit ik al snel te denken om mijn auto in de parkeergarage op Centraal Station te zetten. Duurder, verder lopen, maar al dat gezoek naar een parkeerplek is ook lastig.

Misschien dat je uiteindelijk een heel eigen pakketje net als de TomTom wilt maken maar in eerste instantie zou ik al heel blij zijn met een iPhone applicatie waarmee ik bijvoorbeeld parkeergarages in de omtrek kan checken op parkeerplaatsen. Welke later wordt uitgebreid naar een landelijk parkeerplaatsen zoeksysteem welke ook nog eens indien mogelijk aangeeft of er een vrije plaats is.

Bagagechecker
Met een beetje luxe auto geeft hij zelf al aan als je je lichten nog aan hebt staan en uitstapt. Een soort alarmpje zorgt ervoor dat je niet later opeens met een lege accu staat. Maar een lege accu is voor mij lang niet zo’n groot probleem als een gestolen laptop of telefoon met allerlei dure bedrijfsgegevens. Liever hoor ik een piep als ik bij het uitstappen mijn laptop of telefoon in de auto laat liggen!

Auto’s hebben tegenwoordig vaak bluetooth. Volgens mij moet het niet moeilijk zijn om een systeem te ontwikkelen waarop je bepaalde artikelen kan koppelen. Te denken valt aan een zonnebril, portemonnee, telefoon, laptop of tas. Als ik deze artikelen nog in de auto heb liggen terwijl ik de auto afsluit en de deur open wil ik een soortgelijk seintje krijgen als dat ik nu krijg als ik mijn lichten aan heb laten staan.

Op deze manier laat ik nooit ongemerkt per ongeluk mijn telefoon in de auto liggen. Gezien enkele krantenberichten zou het voor sommige mensen zelfs handig zijn als ze hun baby of huisdier erop kunnen instellen.

Suggesties genoeg!
Drie suggesties welke een oplossing geven voor een probleem welke ik afgelopen weken met mijn auto zelf heb ondervonden. Volgens mij alle drie mogelijk succesvol genoeg om een nieuw bedrijf voor op te starten. Wie gaat er met een van deze suggesties aan de slag? Succesverhalen zijn welkom!

 

 

Reacties