menu

Innovatief planten water geven

Het is me weer overkomen. Een plant thuis heeft het helaas begeven. Ik ben altijd zeer blij en trots op planten. Ik vind het prachtig om van zo’n klein groen blaadje een mooie plant te zien ontstaan. Maar water geven schiet er bij mij nog wel eens bij in. Of… Als ik water geef probeer ik meteen de laatste weken in te halen. Misschien een goed idee voor een nieuw produkt voor mensen zoals ik. Een automatische planten water gever.

Het klinkt technischer dan het is. Volgens mij moet het niet al te moeilijk zijn. Gewoon een klein soort van hamster water systeem, dat je eens per maand kunt vullen, en dat automatisch om de 5 minuten 5 milliliter water vrij geeft. Het zou nog mooier zijn als je dat kon instellen. Bij een cactus 1 milliliter per 5 minuten. Bij een flinke water vragende plant 10 milliliter water per 5 minuten. Geheel geautomatiseerd. Als ze bij de kaartjes van het tuincentrum nou ook nog aangeven hoeveel water elke plant nodig heeft is het volgens mij een gat in de markt.

Gat in de markt

Wat ik weet zeker dat ik niet de enige ben die af en toe zijn planten water vergeet te geven. Of mensen die regelmatig naar het buitenland gaan. Die kunnen dan de buren vragen eens per lange periode enkel de bakjes bij de planten te vullen, waarna deze automatisch 2 à 3 maanden water krijgen van het systeem. Het is een simpel plastic verpakking, enkel het instellen van de hoeveelheid zou wat kunnen zijn. Maar volgens mij moet het voor een paar euro te maken zijn. Ik heb er per plant wel 5 euro voor over.

Wie neemt deze gouden innovatieve kans en begint deze onderneming?!

Reacties