e-boekhouden

Innovatief ondernemen

Innovatie betekent vernieuwing. Een innovatief bedrijf moet dus vernieuwend zijn. Dat kan in de vorm van een nieuw product of nieuwe manier van werken. Bedrijven die innoveren worden gezien als de motor van de toekomst. Zij krijgen daarom extra geld van de overheid.

Lees verder

Bsit: ‘Binnen twee jaar al bijna 200.000 gebruikers’

Bsit: ‘Binnen twee jaar al bijna 200.000 gebruikers’

Terwijl branches als de retail, travel, muziek- en entertainmentindustrie online inmiddels volwassen vormen aannemen, zijn er nog altijd branches waar de echte online revolutie nu pas plaatsvindt. Vraag en aanbod van oppassers bijvoorbeeld. Bsit, een app die ouders en babysitters met elkaar in contact brengt, is nog geen twee jaar oud, maar blijkt een gat in de markt.

Verder lezen

10 tips voor een innovatiever bedrijf

10 tips voor een innovatiever bedrijf

Als moderne ondernemer moet je innoveren. Stilstand is achteruitgang, zeker nu slimme technologie de ene na de andere branche op zijn kop zet. Bedrijven die niet de juiste voorwaarden scheppen voor innovatie delven vrijwel zeker het onderspit. Eneco zet in het kader van de Week van de Ondernemer tien innovatietips op een rij.

Verder lezen

‘Ondernemers, pas je businessmodel aan!’

‘Ondernemers, pas je businessmodel aan!’

Passen ondernemers en bedrijven hun businessmodel niet aan, dan overleven ze de economie 4.0 niet. Dat is de mening van oud-minister Willem Vermeend, die recent door het ministerie van Financiën werd benoemd tot een ambassadeur voor fintech. Bedrijven moeten een nieuwe strategie voor internet, technologie en klimaatverandering integreren, want de technologische revolutie én de concurrentie liggen op de loer.

Verder lezen

De formule van succesvolle winkelketens

Winkelketens doen er alles aan om hun klanten tevreden te houden. Maar een aantrekkelijk ingerichte winkel met kwalitatief goede producten is in deze tijd niet meer voldoende. Ook komen winkelketens er al jaren niet meer mee weg om puur op de prijs te concurreren. De strijd om de goedkoopste te zijn is immers al uitgevochten. Voor ondernemers is het dus noodzaak om meer te bieden dan enkel goede producten voor een voordelige prijs. Maar hoe doe je dat?

Verder lezen

TNO zoekt innovatieve ondernemers in het mkb

TNO zoekt innovatieve ondernemers in het mkb

TNO heeft gisteren de inschrijving voor de tiende editie van ‘Technologie zoekt Ondernemer’ geopend. Voor dit programma is de kennisorganisatie op zoek naar innovatieve ondernemers in het mkb, die perspectiefvolle productideeën van TNO verder willen ontwikkelen en commercialiseren. De 19 ideeën zijn gebaseerd op gepatenteerde technologieën van TNO.

Verder lezen

Innoveren is helemaal niet moeilijk

innovatie voor het MKBInnoveren was langere tijd toen het economisch beter ging hét toverwoord maar innovatie lijkt nu het economisch minder gaat, opeens te duur en omslachtig gevonden. Niet nodig, want innoveren is makkelijker dan je denkt!

Verder lezen