menu

Hoe vind je klanten

Veel mensen die voor zichzelf willen beginnen of al een tijdje ondernemer zijn worstelen vaak met de vraag “hoe vind ik nu nieuwe klanten?”. Ze zijn goed in hun vakgebied, ze hebben de juiste papieren en/of ervaring, ze bruisen van goede ideeën maar de klanten staan nog niet te wachten in de rij. Wat is nou de beste manier om met succes nieuwe klanten te vinden voor jouw onderneming? Daarover gaat dit artikel.

Allereerst is het goed om stil te staan waarom veel (startende) ondernemers met dit dilemma worstelen. Dit komt voornamelijk omdat we geneigd zijn te doen waar we goed in zijn. Vaak worden de zaken – om de inhoud heen – onderschat. Dit is de reden waarom veel nieuwe ondernemers binnen 3 jaar stoppen met ondernemen.

Verpak je aanbod
Wil je niet tot deze categorie behoren dan is het slim om veel aandacht te besteden aan het creëren van een ‘verpakking’ om jouw aanbod (product /dienst) heen. Dit houdt in dat je je goed verdiept in de resultaten / voordelen van jouw aanbod voor je klant. Voor welk probleem biedt jij DE oplossing. Als je dit op een heldere manier presenteert dan heeft dit grote aantrekkingskracht op jouw potentiele klanten.

Creëer een niche
Klanten (kijk maar naar jezelf) kiezen voor waarde. Ze willen een oplossing voor hun probleem. Als er heel veel aanbieders zijn van oplossingen, dan zoek je automatisch naar die oplossing die het meest aansluit op jouw specifieke behoefte.  Kijk naar je eigen kracht en zoek daar een optimale mix van doelgroep en aanbod bij. Hoe scherper je dit definieert hoe aantrekkelijker jouw aanbod wordt. Je wordt dan gezien als expert op jouw vakgebied / segment.

Welke methode kies ik?
De verpakking is gemaakt en de niche is scherp gedefinieerd, welke methode kan ik dan het beste gebruiken om nieuwe klanten te werven? Dat is een vraag die je alleen zelf kan beantwoorden. Ik heb geleerd dat de methode die het beste bij je past de meest succesvolle is. Want als jij handelt vanuit passie en enthousiasme dan straal je dat aan alle kanten uit. En dat werkt heel aanstekelijk.

De essentie
Uiteindelijk, bij welke methode je dan ook kiest, draait het om 1. bekendheid, 2. vertrouwen en 3. conversie. Kies je voor ‘netwerken’ en bezoek je veel bijeenkomsten (bekendheid) en ben je een kei in luisteren en sociale omgang (vertrouwen) en volg je je nieuw opgedane contacten professioneel op (conversie) dan heb je een hele mooie methode gevonden om nieuwe klanten te werven voor je onderneming.

Het kennen van jezelf en jouw klant helpt je heel erg bij het vinden van nieuwe klanten. Ken jij jouw meest waardevolle kracht? Weet jij precies wat jouw potentiele klanten beweegt? Ik wens je veel succes bij het vinden van veel nieuwe klanten.

Reacties