menu
e-boekhouden

Scenario’s

Ondernemers zijn soms net mensen. Met nadruk op net, zo zou je bijna denken. Want ook al zijn de volgende scenario’s ontzettend menselijk en normaal, ze zijn voor ondernemers wel net even anders geregeld. En hoe leuk ondernemerschap in de meeste dagen ook is, toch zijn er situaties mogelijk waarbij je denkt; help…. Ik ben een ondernemer!

Scenario'sOndernemer of loondienst?
Zul je net zien. Heb je maanden zonder werk gezeten en net de stap naar het ondernemerschap gemaakt en krijg je dan een baan aangeboden. Wat doe je dan? Kiezen voor ondernemerschap? Of toch maar loondienst? Of zijn er combinaties denkbaar?

Ondernemer en mijn grootste klant kwijt
Geen enkele serieuze ondernemer zal werken met maar één klant. Toch zijn niet alle klanten hetzelfde. Wat doe je nu als je net die ene klant kwijtraakt die zo essentieel was voor het voortbestaan van jouw onderneming?

Ondernemer en (bijna) failliet
Het kan elke ondernemer overkomen maar toch lijkt het alsof de buitenwereld het soms ziet als de meest ernstige besmettelijke ziekte die er bestaat. Gaat het nu even wat minder maar is er niemand die luistert? Lees dan dit artikel.

Ondernemer en een hypotheek
Als zelfstandig ondernemer kan het soms knap lastig zijn om een huis te kopen. Want dit gaat vaak gepaard met een hypotheek en die is voor ondernemers soms wat lastig te regelen aangezien je geen vast inkomen hebt.

Ondernemer en trouwen
Een bruiloft is soms de mooiste dag van iemands leven, maar toch is trouwen niet een risicoloze en zorgeloze stap als je zelfstandig ondernemer bent. Want wat gebeurt er eigenlijk met het eigendom van je bedrijf? En het is te hopen dat het niet gebeurt, maar wat als je weer gaat scheiden? Heeft je partner dan recht op de helft van je onderneming?

Ondernemer met een uitkering
Is je inkomen al gedekt vanuit pensioen, bijstand, werkeloosheids- of arbeidsongeschiktheidsuitkering maar wil je toch ondernemen? Bijvoorbeeld omdat je een kans in de markt ziet, je je wilt inzetten voor de maatschappij of vanuit andere idealen? Dat kan, maar er zijn wel enkele haken en ogen.

Ondernemer en een lange wereldreis
Van ondernemers wordt altijd verwacht dat ze lange dagen maken. Ze zijn nooit ziek, nemen nooit vakantie en werken het liefste zestig uur per week! Maar wat nu als jij toevallig net de Bucket List gekeken hebt en besloten hebt het komende jaar te willen backpacken in minstens honderd van de bijna tweehonderd landen wereldwijd?

Ondernemer en ziek
Heb je ooit een ondernemer gehoord die zei dat hij vaak ziek was? En toch is er niets zo menselijk als geveld worden door een bacterie, virus of andere ziekte. Want hoe hard je lichaam ook werkt, het kan iedereen overkomen.

Ondernemer en zwanger
Ondernemers zeggen wel eens nooit met vakantie te hoeven en nooit ziek te zijn maar als je als ondernemer in verwachting raakt, zul je toch even het rustiger aan moeten doen. Dat begrijpt de overheid ook, en daarom is er speciaal voor zwangere ondernemers een regeling in het leven geroepen.

 

Scenario’s - de laatste berichten:

Alle berichten over dit onderwerp