Gemiddeld uurtarief freelancer in 2016: 43 euro

Gemiddeld uurtarief freelancer in 2016: 43 euro

Een freelancer rekent in 2016 gemiddeld een uurtarief van 43 euro. Een jaar geleden vroeg de Nederlandse freelancer nog gemiddeld 44 euro per jaar. De tarieven van freelancers zijn zelfs voor het derde jaar op rij gedaald.

Dit blijkt uit onderzoek van Hoofdkraan.nl op basis van ruim 13.500 uitgebrachte offertes. Met name freelance managers hebben het er financieel niet makkelijker op gekregen. Zij verdienen gemiddeld 40 euro per uur, terwijl het uurtarief in 2015 nog op 47 euro stond, een daling van zestien procent. Freelancers in de branche Tekstschrijvers & Vertalers zijn daarentegen meer gaan verdienen (van 37 naar 38 euro), net als freelancers in de financiële en administratie sector. Hun uurtarief steeg met zes procent van 39 naar 42 euro.

Uurtarief freelancers in 2016

Freelance-tarieven verschillen per regio

Er zijn ook wat verschillen waarneembaar per provincie. Zo kost het laten maken van een WordPress-website in Noord-Holland gemiddeld 48 euro per uur, terwijl freelancers in Drenthe hier een uurtarief van 30 euro voor vragen. En zo kan het ook zijn dat vertaalwerk in Overijssel gemiddeld 47 euro per uur kost, terwijl het in Noord-Brabants slechts 28 euro kost. Een app laten bouwen kun je het best in Flevoland doen: daar kost het maar 38 euro per uur. Duurder uit ben je in Groningen, waar ze gemiddeld 67 euro per uur vragen.

Het laagste gemiddelde uurtarief is te vinden in Drenthe (39 euro), terwijl het duurste tarief in Noord-Holland (45 euro) is te vinden.

Gemiddeld uurtarief freelancers 2016

Over de auteur

Over de auteur

Ondernemen & Internet is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten