Geld verdienen door slim in te spelen op hypes

Geld verdienen door slim in te spelen op hypes

Oorspronkelijk was de titel van dit artikel “Geld verdienen met de billen van Pippa Middleton” aangezien het gepubliceerd was ten tijde van het huwelijk van de zus van Pippa en prins William. Waarschijnlijk denk je na het lezen van de titel, hoe kun je in hemelsnaam geld verdienen met de billen van Pippa Middleton? 

Wij stonden er ook even van te kijken, maar het kan echt. Eind april was in Engeland het huwelijk tussen Prins William en Kate Middleton, een gigantisch evenement dat wereldwijd door meer dan 1 miljard mensen werd bekeken.

pippaTot ieders verbazing was niet “Kate” het gesprek van de dag, maar haar zusje “Pippa”, en nog specifieker, de billen van Pippa. Leuk, zullen de meeste mensen denken, maar slimme internetjongens en -meisjes denken heel anders, die denken ka-ching!

Inspringen op hypes

Waar het bij dit bedrijfsidee om gaat is zo snel mogelijk in te springen op “het gesprek van de dag”. Al tijdens het huwelijk waren de billen van Pippa een ’trending topic’ op Twitter, en snel kwam er een Facebook-fanpagina die ondertussen al meer dan 200.000 likes heeft. Waar we naar toe willen met dit verhaal is dat je door heel snel in te springen op de actualiteit je geld kan verdienen op internet. De dag na het huwelijk zijn miljoenen mannen (en misschien ook wel vrouwen) gaan googelen naar de bips van Pippa, stel dat jij een website hebt over dit onderwerp en op een van de bovenste plaatsen staat in Google? Ga er dan maar vanuit dat je miljoenen bezoekers mag ontvangen op de website en hier een leuk zakcentje aan kan verdienen!

google-pippa

Hierboven zie je de zoekresultaten de dag na het huwelijk voor ‘Pippa Middleton’ de website pippasass.com, volledig gewijd aan het achterwerk van Pippa, was te vinden op de 2e positie (Wikipedia versla je niet zomaar).

En denk nou niet dat de persoon die de website in elkaar gezet heeft een SEO guru is. Hij heeft gebruik gemaakt van zeer simpele technieken om de website hoog te krijgen in de zoekresultaten. Je koopt een domeinnaam waarin zoveel mogelijk van de zoekwoorden zitten (hier “Pippa” en “Ass”), installeert het gratis CMS WordPress en zet een vijftal berichten over het onderwerp online.

Daarnaast helpt het om een aantal links naar jouw website te verzamelen op andere websites. Deze specifieke website heeft dat heel simpel voor elkaar gekregen door links te ruilen met websites die gaan over beroemdheden, zogenoemde reciprocal links, een techniek waarover al jaren door seo’ers wordt geschreven dat deze niet meer werkt, maar keer op keer blijkt dat dit onzin is. Door je website een beetje op te leuken en creatief te zijn moet het ook mogelijk zijn om een aantal links van de nieuws-website te vergaren. De privé sectie van de Telegraaf doet niets liever dan over dit soort onderwerpen schrijven.

Je moet natuurlijk wel iets doen met al die miljoenen bezoekers van de website, geld verdienen! In principe is hier altijd wel een mogelijkheid voor, je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van Google Adsense (of een alternatief als de inhoud niet geschikt is voor Adsense). Of je kunt denken aan affiliate marketing, je plaatst dan aanbiedingen die gerelateerd zijn aan de website.
Het gaat hier uiteraard niet om langdurige inkomsten, maar om het snelle geld, waarschijnlijk zijn de billen van Pippa al vrij snel oud nieuws. Hoewel een maand na het huwelijk er nog steeds dagelijks nieuws over dit onderwerp te vinden is en ondertussen al duizenden websites bestaan over dit onderwerp voornamelijk met tips over hoe jij ook zo een achterwerk kan krijgen.

Osama’s dood is een ander zijn brood

Een ander goed voorbeeld waarbij er op internet direct op de actualiteit is ingesprongen is de dood van Osama Bin Laden. Op het moment dat Maurice Harary, een 23 jarige New Yorker, Obama het nieuws hoorde vertellen over de dood van Osama Bin Laden twijfelde hij geen moment, hij racete naar huis om een website in elkaar te zetten. Een paar uur later was de website osamadeadtees.com online, een webshop waar je zelfgemaakte t-shirt over de moord op Bin Laden kon kopen. Een week later wist Maurice te melden dat hij 25.000 t-shirts ter waarden van $12 had verkocht, een omzet van $300.000 in een week!

osama-dood-t-shirts

De site is overigens alweer offline en de oprichter zegt al het geld weg te geven omdat hij het achteraf niet vindt kunnen dat hij geld verdient aan de dood van een ander (uiteraard zijn er al honderden alternatieve websites online).

Hoe vind je zo’n topic?

Ten eerste gaat het hier natuurlijk om unieke gebeurtenissen die niet dagelijks gebeuren. Je moet een beetje creatief zijn en er vooral als een van de eerste bij zijn. Een aantal bronnen om in de gaten te houden voor onderwerpen die ‘hot’ zijn:

  • Google trends: waar wordt op dit moment het meest naar gezocht in Google
  • Trending op Twitter
  • Wat is op dit moment Viral op het web
  • Facebook Likes
  • Het wereldnieuws

Denk eraan dat je heel snel moet handelen en dat je maar heel kort veel bezoekers krijgt en dus gelijk moet monetizen. Ook moet een gebeurtenis ‘groot’ genoeg zijn om het de moeite waard te maken om hier tijd in te steken.

Wat groot genoeg is hangt er natuurlijk een beetje vanaf hoeveel geld je wilt verdienen. Een actualiteit die in Nederland bijvoorbeeld gebruikt kan worden is de strijd om het landskampioenschap of de bekerfinale voetbal. Op ajaxfctwente.nl had je enkele jaren geleden bijvoorbeeld een website kunnen maken met het laatste nieuws, de statistieken, etc. Geld verdienen met een dergelijk website kan bijvoorbeeld door een banner te plaatsen van Eredivisie live waar de wedstrijd live te zien was.

Over de auteur

Over de auteur

Ondernemen & Internet is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten