menu
e-boekhouden

Foodblogger Carlijn Bröring Freelancer of the Year

Alhoewel de meeste blogs momenteel altijd nog vooral reclameborden van bedrijven zijn is het hier en daar al een unieke en enorme business op zichzelf. Fashionblogs, sites met de nieuwste trends op het gebied van makeup, huisdecoratie of het aanleggen van een tuin. Het kan allemaal! Voor Carlijn Bröring, oprichtster van Foodless.nl, is het zelfs prijzenwinnende business. Zij kreeg op 4 april uit handen van ministerpresident Mark Rutte de Freelancer of the Year-award mee naar huis.

Foodless.nl is een online medium voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie. Op de site staan verschillende recepten, recensies van restaurants en glutenvrije producten. Het idee voor de website is ontstaan omdat vaak gedacht wordt dat het hebben van voedselallergieën, -intoleranties of andere eetgewoontes echt een drama is. “Ik weet uit ervaring dat het goed te doen is en wil dat graag laten zien aan mensen die in een vergelijkbare situatie terechtkomen. Met mijn blog kan ik elke dag laten zien welke mogelijkheden je hebt op dit gebied,” zo gaf winnares Carlijn Bröring tijdens de feestelijke uitreiking aan.

De winst van de FOTY Award betekent veel voor de toekomst van Foodless. “Het is een ontzettende eer om deze prijs te winnen. Ik ben blij dat het idee van Foodless.nl erkend wordt en dat ik hierdoor nog meer mensen met een voedselallergie of –intolerantie kan helpen. Dit is pas het begin! Ik zie deze award als een mooie springplank voor een fantastische zakelijke toekomst” aldus, Carlijn.

“Ik ben nu enorm aan het genieten van alle positieve reacties en aandacht van de media. Naast de lancering van het eerste Foodless-kookboek, de allergievrije restaurantzoeker en de webshop liggen er nog meer kansen voor het oprapen. De FOTY Award maakt dit mede mogelijk.” aldus, Carlijn. Die de prijs won als zelfstandige zonder personeel, maar die verwacht dat ze met het huidige succes toch snel een eerste medewerker in dienst gaat nemen.

De wedstrijd
In totaal deden bijna 10.000 ZZP’ers mee aan de wedstrijd. De Freelancer of the Year Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste freelancer of zelfstandige zonder personeel, waarbij de jury uiteindelijk dus voor deze blogger koos. “Gedreven vanuit je persoonlijke verhaal spreek je een heldere doelgroep aan en lever je een bijdrage aan een groeiend vraagstuk in de maatschappij,” gaf René Frijters, oprichter van Knab, als voorzitter van de vakjury aan. De jury beoordeelde Carlijn op een zestal criteria, waaronder businesscase, persoonlijk verhaal en groeipotentie en werd verder vertegenwoordigd door Bart van den Belt – winnaar van vorig jaar – en de bedrijven MINI, Victor Mundi, LinkedIn, Telfort Zakelijk, en Oger.

Reacties