Zakelijke financiering

De juiste financieringsvorm vinden voor je onderneming is niet eenvoudig. Naast een zakelijke lening of zakelijk krediet via de bank zijn er veel nieuwe manieren van financiering. Wanneer kies je voor startkapitaal, werkkapitaal of groeikapitaal, wanneer ga je het terugbetalen en waarop let je bij een zakelijke financiering?

Lees verder

Ondernemers vinden makkelijker een financiering

Ondernemers vinden makkelijker een financiering

Elk jaar wordt de derde vrijdag van november uitgeroepen tot dag van de ondernemer. Dit jaar is dat vandaag. Er wordt stilgestaan bij wat voor een belangrijke rol het mkb en de zzp'ers spelen in de Nederlandse economie. Ondernemers zorgen voor de meeste banengroei en hebben steeds minder moeite om aan financiering te komen.

Verder lezen

Meer ondernemers verkeren in geldnood

Meer ondernemers verkeren in geldnood

Het aantal zelfstandige ondernemers dat geldproblemen heeft neemt toe. En dat terwijl de economie wel groeit. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal ondernemers met een bijstand met 15 procent, en die stijging zet nu door met drie procent.

Verder lezen

Funding Circle in Nederland al goed voor ruim 50 miljoen euro

Funding Circle in Nederland al goed voor ruim 50 miljoen euro

Het Britse leenplatform Funding Circle heeft deze week via haar Nederlandse dependance de duizendste lening afgesloten. Het gaat goed met het bedrijf, dat op vrijwel hetzelfde moment in thuisland het Verenigd Koninkrijk de mijlpaal van 3 miljard pond aan afgesloten leningen wist te bereiken.

Verder lezen

BDO helpt mkb bij alternatieve financiering

BDO helpt mkb bij alternatieve financiering

BDO Accountants & Adviseurs gaat ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf helpen die op zoek zijn naar financiering voor hun bedrijf. Tegenwoordig zijn banken immers voorzichtig met het verstrekken van krediet en moet er dus steeds vaker worden gekeken naar alternatieve financiering.

Verder lezen

EU lanceert fonds van €400 miljoen voor startups

EU lanceert fonds van €400 miljoen voor startups

De Europese Unie gaat een durfkapitaalfonds lanceren met een totale waarde van 400 miljoen euro. Hiermee wil het regionale startups helpen verder te groeien. Op deze manier moet ook het tekort aan kapitaal dat in Europa beschikbaar is voor startups aangepakt worden.

Verder lezen

Gesubsidieerd ondernemen

De overheid maakt al sinds jaar en dag gebruik van het subsidie-instrument om ontwikkelingen die zij wenselijk vindt te stimuleren. Zo ook het ondernemerschap. Een aantal regelingen zijn specifiek gericht op het stimuleren van ondernemerschap. Sommigen zijn te vinden in de hoek van de belastingen (zelfstandigenaftrek, kleine ondernemersregeling e.d.). Andere regelingen zijn te vinden in de eindeloze subsidieoverzichten, zowel nationaal als internationaal.

Verder lezen

F-3 Financiering

Het starten van een onderneming vraagt veel inzet, geduld en doorzettingsvermogen. Het idee of het product is er, de commerciële kant is afgedekt, de juiste mensen zijn gevonden. Het enige dat ontbreekt, is het (door-)startkapitaal.

Verder lezen

Hoe verleid je een bank?

Stel je bent een ondernemer, hebt een goed idee, maar geld nodig voor dit uit te voeren. Je hebt naar de interne mogelijkheden gekeken en kunt niet anders concluderen dat je de resterende financieringsvraag bij een bank weg moet leggen. U gaat uw verhaal dus verkopen. Hierdoor is uw overtuigingskracht vaak de doorslaggevende factor op een akkoord van de bank. Op basis van mijn ervaring, geef ik u graag wat aandachtspunten mee om uw verkoop tot een succes te maken.

Verder lezen