menu
e-boekhouden

Feestdagen Pasen

De laatste 3 mensen die ik net sprak wensten me allemaal al prettig weekend. Terwijl ik goede vrijdag toch gewoon van plan ben om te werken.

Soms pak ik die vrijheid die je als ondernemer met weinig medewerkers gewoon hebt. Dan neem ik heerlijk een dagje vrij. Maar dat dit standaard met de feestdagen als Pasen ook zo is hoeft bij mij niet zo te zijn. Als er toevallig een flinke klant is welke een haastklus heeft dan maak ik die nog wel af. Ik was eens benieuwd en heb even kort een poll gedraaid op de website om te zien hoe andere ondernemers hierover denken en wat blijkt: De helft is niet alleen op goede vrijdag maar zelfs tijdens het paasweekend van plan om in ieder geval in enige mate met werk bezig te zijn.

Schokkend? Of verwacht? Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf een uitslag als deze wel een beetje verwacht had. Ondernemen is flexibiliteit en veel vrolijkheid en vrijheid. Natuurlijk is het niet enkel dat. Anders zouden meer mensen ondernemer zijn. Ondernemen is simpelweg flexibeler omgaan met je tijd. Als je dus soms een dag vrij neemt dan haal je waarschijnlijk later deze tijd savonds of in het weekend zelf weer in.

Zelf zal ik tijdens de paasdagen in ieder geval niet te veel met mijn werk bezig zijn maar ik laat de poll nog even staan. 75 stemmen zijn net te kort voor een goed representatief geheel dus ik kijk dinsdag even of de cijfers ongeveer hetzelfde zijn uitgepakt. Ik ben wel benieuwd.

In ieder geval voor nu, fijne paasdagen. En doe het rustig aan 🙂

Reacties