menu
e-boekhouden

Factuur met iDeal-link wordt 3x sneller betaald

Een factuur die wordt voorzien van een link om met iDeal te betalen wordt gemiddeld drie keer sneller betaald dan facturen zonder deze toevoeging. Bijna 40 procent van de particuliere klanten betaalde een dergelijke factuur nog dezelfde dag, bij zakelijke klanten gaat het om bijna een kwart.

Dit blijkt uit onderzoek van MKB Belangen, dat hierbij tienduizend facturen onder de loep nam. Hieruit bleek ook dat bij ‘normale’ facturen, dus facturen zonder iDeal-link, slechts 5 procent binnen een dag wordt betaald.

De conclusie lijkt dus te zijn dat hoe makkelijker je het maakt om anderen een betaling te laten doen, hoe eerder die klanten dit ook daadwerkelijk zullen doen. Dit lijkt vooral op te gaan bij mkb’ers die ook particulieren factureren. Krijgt die een mail met daarin een betaal-link, dan kan de klant met slechts een paar kliks of handelingen de factuur betalen. Dit is makkelijker en een stuk sneller dan wanneer de klant op een later tijdstip zelf alle gegevens moet invullen.

Gemak dient de mens

Volgens Adrienne van Veen van MKB Belangen is het duidelijk dat gemak de mens dient. “Als ik persoonlijk een rekening binnenkrijg op de e-mail waarbij ik direct kan betalen met iDEAL dan denk ik hier niet eens meer over na”, zo zegt ze. “Zeker voor kleine ondernemers die voor een groot deel afhankelijk zijn van deze inkomsten is het een grote uitkomst wanneer hun facturen op deze manier een stuk sneller worden betaald.”

Reacties