menu
e-boekhouden

Exact Live: Klaar voor de dag van morgen?

Wat brengt de dag van morgen? Zal de 3D-printer doorbreken, vliegen er overal drones of zien we de nieuwe wereld dan via Google Glass? Gisteren op Exact Live ging het vooral over morgen en eerder genoemde technieken waren er uitgebreid te bewonderen. Het event bracht 4.000 boekhouders, accountants en ondernemers op de been en wij namen er ook een kijkje.

Durf te veranderen: dat was eigenlijk de boodschap die Exact Live de bezoekers wilde meegeven en het advies dat Exact-CEO Erik van der Meijden gaf tijdens zijn openingswoord. Veranderen en je altijd de vraag ‘What’s Next?’ blijven stellen. Erik zijn woorden werden opgepikt door verschillende keynote-sprekers die allemaal de Exact slogan ‘Dare to Change’ al op een eigen manier hadden toegepast. Claire Boonsma vertelde over waarom zij uit haar succesvolle Layer-business stapte om haar passie te volgen: lesgeven. WeTransfer-oprichter Nalden sprak over zijn miljoenenwebsite en hoe deze ooit als grapje begon. Maar ook hoe die grap nu succesvol is geworden en waar de uitdagingen in zijn bedrijf liggen. De plenaire sessies werden afgesloten door Leen Zevenhuizen, die benadrukte hoe belangrijk het is om telkens weer te kiezen voor een nieuwe aanpak.

Na deze presentaties was het tijd voor de beursvloer. Wat we daar kunnen ontdekken? Een drone liet het ons in vogelvlucht zien. Een goedgevulde vloer boordevol partners, hapjes, drankjes en snelle presentaties. Persoonlijk waren we wel onder de indruk van het praatje van SEOshop, het ecommercebedrijf dat via partnerschappen een soortgelijke cloudomgeving en ecosysteem neer weet te zetten zoals Exact, maar dan op ecommercegebied. We waren in ieder geval niet de enige, want de zaal zat bomvol!

Grootste verandering voor softwareontwikkelaar Exact zelf is vooral het werken via de cloud. Het bedrijf zet hier al vol op in en steeds meer partners, administratiekantoren en accountants sluiten zich hierbij aan. De accountant die dat volgens het bedrijf het beste kan, werd tijdens het event gekroond tot Cloud Accountant 2014. Rond het middaguur was het tijd voor de prijsuitreiking. Accountantskantoor JOINSON&SPICE ging er met de prijs vandoor. Initiatiefnemer van JOINSON&SPICE Louis van Garderen spraken wij eerder over online-boekhouden, en mag zich dus Cloud Accountant van het Jaar noemen.

Al met al een geslaagde en lekker informele dag waar wij ons zeker hebben vermaakt. Onder andere met de photobooth waarin je ondersteboven kon worden vastgelegd en de 3D-printer waar inktvisjes en andere beeldjes uitkwamen. Als jij over jouw bedrijf nadenkt en jezelf de vraag ‘What’s Next?’ stelt, wat zie jij dan voor je? 3D-printers, drones, Google Glass-brillen en/of een boekhouding die alleen nog maar in de could te vinden is? Exact heeft ons gister wel een beetje overtuigd.

Tags

Reacties