EigenBaas Avondschool voor migranten gestart

EigenBaas Avondschool voor migranten gestart

Gisteravond vond in Rotterdam de eerste EigenBaas Avondschool plaats die speciaal bedoeld was voor migranten. Met dit project wil initiatiefnemer Qredits het ondernemerschap stimuleren voor migranten met een status. Het bestaande avondschool-programma is hiervoor uitgebreid met tien weken en individuele coaching.

De kick-off van de eerste EigenBaas Avondschool voor migranten werd bijgewoond door Bernard ter Haar, directeur-generaal van het Ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Die benadrukte nog maar eens het belang om migranten te stimuleren voor het ondernemerschap in ons land.

Qredits is het project gestart samen met Vluchtelingenwerk Nederland en diens lokale afdeling in Rotterdam. Het doel is om een blauwdruk te ontwikkelen voor ondernemerschap voor migranten en dat dit project de komende jaren verder kan worden uitgerold in het land.

Al eigen bedrijf gerund

Gisteren startte dertien deelnemers, die vrijwel allemaal een eigen bedrijf hadden in het land waar ze vandaan komen. “Bijzonder inspirerend om te zien hoeveel kennis deze mensen al hebben en na een enorm moeilijk traject nu zeer gemotiveerd in Nederland opnieuw voor ondernemerschap kiezen”, zo schrijft de kredietverstrekker.

Twintig weken lang les

De deelnemers komen oorspronkelijk uit Syrië, Armenië en Turkije en hebben allemaal het inburgeringstraject doorlopen. Gedurende een traject van twintig weken krijgen ze les in alle facetten van het ondernemersplan, aangevuld met extra gastlessen over onderwerpen als belastingwetgeving, financieren en social media. Op 23 januari 2018 zijn de pitches van de ondernemingsplannen.

Gerelateerde berichten