menu

Eerste vrouwelijke finalisten Studenten Ondernemersprijs

Morena van den Wittenboer is één van de twee vrouwelijke finalisten van de Studenten Ondernemersprijs. De studente runt naast haar studie Internationaal en Europees Recht twee succesvolle bedrijven. Het is voor het eerst dat vrouwelijke studentes genomineerd zijn voor de prijs.

De Studenten Ondernemersprijs wordt elk jaar uitgeloofd aan jonge, veelbelovende studenten met een eigen bedrijf. De wedstrijd werd in 2008 gelanceerd door ImpressiveGreenApple en heeft als doel het promoten van ondernemerschap onder studenten. “Met deze prijs vestigen we aandacht op jong ondernemerschap. We proberen op die manier studenten het ondernemerschap als een optie te laten zien.” aldus Pia van Boven van ImpressiveGreenApple.

Voorheen waren onder de finalisten enkel mannelijke kandidaten, Morena van den Wittenboer maakt hier met haar plekje in de finale een einde aan, samen met conservatorium studente Zlata Brouwer die met haar bedrijf in strijkinstrumenten ook tot de finalisten behoort.

Morena begon haar eerste bedrijf, een webwinkel in exclusieve sieraden, tassen en accessoires, toen ze startte met studeren op haar achttiende. Inmiddels is Capricci.nl uitgegroeid tot een goedlopende webwinkel vol met bijzondere producten die niet snel bij andere winkels te  vinden zijn. Morena verkoopt via de website onder andere sieraden van Disney Couture en tassen van het eigen label van actrice Mischa Barton.

Haar tweede bedrijf, Modish Fashion Trading, ontstond naar aanleiding van de grote populariteit van de Disney Couture sieraden in haar webwinkel. Morena ging rond te tafel met Disney en verwierf de distributie rechten voor het merk in de Benelux. Inmiddels is Modish Fasion Trading ook verantwoordelijk voor de verkoop van merken als Mischa Barton Handbags, Ri2K Handbags en Orelia Jewelry aan winkeliers.

Op Webwinkelweblog.nl lees je meer over jonge internetondernemers en het stimuleren van ondernemen door jongeren. De winnaar van de Studenten Ondernemersprijs 2010 zal op 31 augustus aanstaande bekend worden gemaakt in het Scheveningse Circustheater.

Reacties