menu
e-boekhouden

Eerlijk zaken doen

In juli ben ik vijf jaar ondernemer. In die tussentijd heb ik als ondernemer inmiddels de nodige fraude mee mogen maken. Zo is er met een valse handtekening  op eenmalige machtigingen (die ik nooit heb gezien) geld van mijn rekening gehaald, ben ik telefonisch bedreigd, zijn rekeningen niet betaald en heb ik de nodige criminaliteit gezien.

Nu wil ik starters niet banger maken dan de meesten al zijn. Je hebt het zelf redelijk in de hand. Het ligt voor de hand dat als je producten verkoopt als lampen waarmee wietplanten goed groeien, of als je juwelen inkoopt om om te smelten je eerder met criminaliteit in aanraking komt dan als je bijvoorbeeld schoonheidsbehandelingen verkoopt. Een kroegbaas ziet eerder vechtpartijen en dronken jeugd dan een kinderdagverblijf.

Toch komt elke bedrijfstak zijn fraude tegen. Juist de mensen die zelf via hun eigen bedrijfstak niet direct met het criminele circuit te maken krijgen, zou ik een website willen tippen.

http://www.fraudemeldpunt.nl/

Het fraudemeldpunt is “de opvolger”  van de Stichting Eerlijk Zaken Doen”. Een stichting die jarenlang geleden al regelmatig nieuwsbrieven rondstuurde met de fraude-gevallen die op dat moment in het nieuws waren. Het Fraudemeldpunt richt zich met name op de acquisitiefraude maar op elk soort fraude geven ze eigenlijk wel advies. Met acquisitiefraude heb ik gelukkig zelf nog nooit te maken gehad. Maar eerlijk zaken doen wil ik wel graag stimuleren.

Het gebeurt nog steeds. Met fraude op het gebied van domeinnamen als laatste actuele item voor zover ik weet. Maar ook met andere vormen van fraude is het helaas nog steeds niet gedaan. Heb je hiermee of met wat voor vorm van fraude in het zaken doen te maken gehad? Neem dan contact op met het Fraudemeldpunt. Laten we voortaan Eerlijk Zaken Doen.

Reacties