Berichten over eenmanszaak

De eenmanszaak is de meest populaire ondernemingsvorm van ons land. Vooral freelancers en zzp’ers starten vaak een eenmanszaak, mede vanwege de lage kosten. Alles over het opzetten van een boekhouding, de risico’s van eventuele schulden en andere voordelen en nadelen van deze rechtsvorm. 

Lees verder

Loon 30% ondernemers onder bijstandsniveau

Loon 30% ondernemers onder bijstandsniveau

In het tweede kwartaal van dit jaar verdiende maar liefst 30 procent van de ondernemers in het kleinbedrijf minder dan het bijstandsniveau. Maar 42 procent van de ondernemers verdiende het minimumloon of meer. Dit is een significante daling in vergelijking met het eerste kwartaal, toen nog 53 procent van deze ondernemers het minimumloon of daarboven verdiende.

Verder lezen

Recordaantal nieuwe eenmanszaken in 2018

Recordaantal nieuwe eenmanszaken in 2018

Er is een recordaantal nieuwe eenmanszaken bijgekomen in Nederland. Vorig jaar werden meer dan 191.000 nieuwe bedrijven opgericht en 94 procent hiervan is een eenmansbedrijf. Er werden weliswaar ook veel bedrijven opgeheven, maar netto bleven er toch nog 85.000 nieuwe bedrijven over.

Verder lezen

Vooral meer eenmanszaken in Nederland

Vooral meer eenmanszaken in Nederland

Nederland heeft aan het begin van dit jaar vijf procent meer bedrijven dan tijdens de start van vorig jaar. Afgelopen januari telde ons land 1,67 miljoen bedrijven, een toename van 78,5 duizend. De nieuwe aanwas van bedrijven behelst vooral eenmanszaken van zzp'ers.

Verder lezen

Blij met een miljoen zzp’ers?

Het stimuleren van het werken als zelfstandig ondernemer is de afgelopen tien jaar dé trend in het Nederlandse bedrijfsleven. Ondernemen moet makkelijker worden.  Er moeten minder regels voor het bedrijfsleven en de kleine zzp'er mag absoluut niet vergeten worden. Hoe goed is het eigenlijk dat Nederland nu al een miljoen zzp'ers heeft?

Verder lezen