menu
e-boekhouden

Een kijkje in de keuken bij ondernemers en freelancers

Toen ik begin dit jaar had toegezegd mee te werken aan deze weblog, ben ik ter inspiratie op internet gaan surfen om weblogs van ondernemers te vinden. Uiteraard kwam ik redelijk eenvoudig op de verzamelweblogs van onder meer Sprout en Marketingfacts. Maar de individuele logs waren toch moeilijk te traceren. Dat irriteerde me mateloos, ik moest zo lang ‘googelen’ om logs van ondernemers te vinden, dat moest toch anders kunnen.

Op dat moment kreeg ik het idee om een verzamelwebsite op te zetten waar men ‘alle’ logs van ondernemers en freelancers kon vinden. Zeer ingewikkeld was het niet, een eenvoudige en overzichtelijke lay-out, de laatste logs op de homepage en de logs netjes ingedeeld in rubrieken, zodat je als bezoeker snel de logs van je interesse kon vinden en je daar desgewenst ook op kon abonneren door middel van een RSS-feed. Binnen 2 maanden was de site online en de database begint zich al aardig te vullen met weblogs.

JUST DO IT
Dit is een voorbeeld van een ‘Just do it’-idee. Een eenvoudig idee dat binnen korte tijd te realiseren is.

Waarom doe ik het?
Puur omdat het naar mijn eigen idee een handige tool is voor bloggende ondernemers. Het creƫert overzicht in de zakelijke blogs en zorg voor meer bezoekers/lezers op de weblogs.

Wat levert het op (tot nu toe)?

  • Ik heb binnen in zeer korte tijd vele leuke nieuwe contacten gelegd met de aangemelde bloggers.
  • Heb zeer veel positieve reacties gehad, een compliment zo af en toe is natuurlijk fijn!
  • Ben vermeld op meerdere weblogs.
  • Ben uitgenodigd om te spreken tijdens Business Blog Meeting op 29 juni.

Wat gaat het opleveren?
Uit enthousiasme heb ik in eerste instantie het ‘verdienmodel’ laten liggen. Puur omdat ik vond dat deze website er snel moest komen. Je kan het ook zien als een PR-machine, die komt al aardig op gang. Natuurlijk is het mogelijk om er iets aan te verdienen, onder meer door adverteerders zo ver te krijgen om zeer gericht per rubriek te adverteren en zo zijn er nog een aantal andere mogelijkheden die ik aan het uitzoeken ben.

Kunt u mij helpen?
Heeft u tips mbt het verdienmodel of het idee van Ondernemerslog.nl zelf? Tips zijn altijd welkom!

groeten van Karlijn.

Reacties