e-boekhouden

Durven ondernemen

Elke ondernemer is wel eens onzeker of bang om te falen. Dat is alleen maar goed: het brengt je dichterbij je doel. Tenzij de angst overheersend is en je plannen dwarsboomt. Durven ondernemen betekent dat je je onzekerheid kan omzetten in kracht. Maar hoe doe je dat?

Lees verder

Ondernemer trekt te laat aan de bel

Ondernemer trekt te laat aan de bel

Ondernemers in zwaar weer laten over het algemeen weinig van zich horen. Ze trekken té laat aan de bel, wat weer gevolgen heeft voor het voortbestaan van hun bedrijf. Maar juist door op tijd om hulp te vragen kan erger worden voorkomen.

Verder lezen

Meer 50-plussers zien zichzelf als ondernemer

Meer 50-plussers zien zichzelf als ondernemer

Het is voor 50-plussers op de banenmarkt niet altijd even makkelijk. Voor velen staat hun baan onder druk door bijvoorbeeld reorganisaties. Meer dan 200.000 mensen van 50 jaar of ouder zijn werkeloos. Maar een trend is waarneembaar waarin 50-plussers zichzelf steeds meer zien als zelfstandig ondernemer.

Verder lezen

Succes met je onderneming? Zo ga je verder

Succes met je onderneming? Zo ga je verder

Je hebt het voor elkaar gekregen om je idee uit te werken tot een bedrijfje en dat bedrijfje op te bouwen tot iets winstgevends. Hartstikke mooi! Maar... hoe nu verder? Veel beginnende ondernemers weten genoeg over de beginfase, maar vallen in een onzeker gat als ze eenmaal succes hebben. Wij geven je tips.

Verder lezen

11-jarige limonadeverkoper voorbeeld voor ondernemers

11-jarige limonadeverkoper voorbeeld voor ondernemers

De 11-jarige Mikaila Ulmer zal waarschijnlijk een voorbeeld zijn voor veel ondernemers. Het Amerikaanse meisje begon op vierjarige(!) leeftijd met het verkopen van limonade en heeft dat weten om te zetten in een succesvol bedrijf. Haar onderneming heeft recent een deal gesloten met de grote Amerikaanse biologische supermarktketen Whole Foods.

Verder lezen

Nederlander niet bang om te ondernemen

Eén op de drie Nederlanders heeft last van faalangst bij het opzetten van een eigen onderneming. Klinkt wellicht als veel, maar het wereldwijde gemiddelde ligt op 70 procent. Hier heeft dan ook een overgrote meerderheid een positieve houding ten opzichte van het ondernemerschap. In vergelijking met andere landen doet Nederland het qua ondernemersangst dus goed.

Verder lezen

‘Mkb beschikt over onwrikbare ondernemersgeest’

Ondernemers in Nederland durven nog best te ondernemen, ondanks dat het economisch tegenzit. Sterker nog, 95 procent van de ondernemers zou zo weer eigen baas worden als ze het mochten overdoen. Wereldwijd ligt het gemiddelde op 85%. De Nederlandse ondernemer laat zien over een ‘onwrikbare ondernemersgeest’ te beschikken.

Verder lezen

Ondernemen is lef hebben!

Heb je lef genoeg? Wat heb je nodig om jouw positie te versterken? Kan je dit het beste alleen doen of samen? Hoe kun je jouw onderneming en jezelf beter etaleren? Vragen die aan bod komen tijdens de Dag van de Zelfstandige op woensdag 9 maart.

Verder lezen

Ondernemers held worden?

Afgelopen week was ik bij een presentatie van Annemarie van Gaal. Voor mij een echte held! Maar hoe word je dat nou? Een held van ondernemers? 5 tips om zelf ook bewonderd te worden.

Verder lezen

Keuzes maken

Als ondernemer moet je elke dag keuzes maken. Wat is er belangrijk, wat heeft prioriteit? Zeker in tijden van crisis gaan veel ondernemers bij zichzelf te raden welke keuze ze moeten maken om het hoofd boven water te houden.

Verder lezen

Je bent een Einstein!

Als ondernemer moet je alles weten. Alles begrijpen. Overal verstand van hebben is voor veel mensen een barriere om dan maar niet te beginnen met ondernemen. Je moet bijna Albert Einstein zijn om een goede ondernemer te kunnen zijn. Maar dan kan ik jou, jij die persoon die dit nu leest geruststellen! Volgens mij ben jij een echte Einstein en kun je met een gerust hart gaan ondernemen.

Verder lezen