menu
e-boekhouden

De ZZP-er en zijn systeembeheer

Toen ik gisteravond mijn weblog wilde gaan schrijven weigerde mijn computer door 2 x vast te lopen. Het was al laat en ik had het ermee gehad, waar was nu mijn systeembeheerder?

Ten eerste was het maandagavond laat en ten tweede HEB IK GEEN SYSTEEMBEHEERDER. Als ZZP-er komt het er op neer dat je vaak eerst zelf problemen probeert op te lossen en na uren en dagen als het je steeds meer gat frustreren en je werk steeds meer achter loopt op schema, dan pas schakel je een professional in. En waar haal je die vandaan, als je computer niet werkt, toch maar de Gouden Gids of je netwerk raad plegen voor hulp?

Bij mij komt het er toch vaak op uit dat ik eigenwijs uren door klooi en dat ik het uiteindelijk na veel frustratie wel voor elkaar krijg. Zo ook na de vastlopers van gisteren, mijn computer loopt nu gelukkig weer als een zonnetje. Gelukkig heeft het me dit keer geen uren ‘pielen’ gekost. Maar waarom leer ik hier niet van en zoek ik niet juist nu iemand die mij kan helpen in de volgende PC ‘noodsituatie’?

Ik denk dat het in mijn geval pure laksheid en een beetje zuinigheid is. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren al zoveel meegemaakt dat ik eigenlijk ook mijn eigen Systeembeheerder ben geworden en veel zelf kan oplossen. Maar leuk vind ik het niet, tenzij het euvel snel is verholpen, dat geeft wel een kick.

Aangezien ik nu toegang het tot internet omdat mijn computer weer werkt ben ik via Google gaan zoeken naar een syteembeheerder in de buurt van mijn Woonplaats. Deze persoon moet gespecialiseerd zijn in Apple Macintosh, want daar werk ik op.

Zoeken naar systeembeheerder:
Apple macintosh, systeembeheer, Hilversum

De 4e uitkomst (zonder advertenties mee te rekenen) lijkt me wel wat:

… verleent diensten bij de aanschaf en het gebruik van Apple Macintosh computers aan particulieren en bedrijven in ‘T Gooi en omgeving.

Dat klinkt goed, ik bezoek de site. Op de eerste pagina wordt verteld dat ze aan systeembeheer doen en dat ze ook websites bouwen.  Ik heb waarschijnlijk te maken met iemand met veel Mac ervaring, net als ik, maar die iets technischer is aangelegd en die systeembeheer ook leuk vindt. Dat is mooi. Bovenaan de website staat een 06 nummer, maar alleen een 06 nummer vind ik een beetje ‘vaag’. Aangezien deze website maar uit 1 pagina bestaat scroll ik naar onderen om de contactinformatie te vinden. Dat is vreemd, opeens kan ikniet verder scrollen terwijl de tekst wel door loopt!?  Ik begin me al minder lekker te voelen. Ik webbouwer die met de MAC werkt die sites bouwt waarop een bezoeker die via de MAC surft problemen met de navigatie gaat ondervinden. Mijn vertrouwen is meteen afgenomen, deze dan maar niet inschakelen in de toekomst.

Uiteindelijk besluit ik me in de toekomst toch te richten tot de winkel waar ik altijd mijn computers koop. Uit ervaring weet ik dat dat niet zo flexibel is, je moet je computer daar heen brengen en dan maar hopen dat je hem binnen 1 of 2 weken terug ziet en ze komen niet langs. En dat is wat ik zo graag wil, een mannetje dat gewoon op dezelfde dag nog langs kan komen en alles netjes en snel oplost..

Misschien weet u iemand in het Gooi gespecialiseerd in Apple Mac systemen?

En; Hoe pakt u dit soort zaken aan als ZZP-er?

Groeten van Karlijn.

Reacties