menu
e-boekhouden

De eerste indruk maak je maar een keer

Je bent Nederlander of niet, dus gratis is altijd beter! Toch? Nou nee, deze stelling gaat zeker niet op als je een (startend) ondernemer bent. Te vaak merk ik nog dat de beginnend entrepreneur te veel kijkt naar wat het kost. Kijk ook eens naar wat het oplevert!

Neem nu die eerste keuzes die elke ondernemer moet maken. Bijvoorbeeld het wel of niet inschakelen van een boekhouder, boekhoudsoftware en/of het maken van een huisstijl. Dit zijn veelal zaken waarin de prijs de doorslag geeft. En aangezien het niet hoeft, kiezen veel ondernemers om hier geen geld voor vrij te maken. Nou ga ik geen pleidooi geven dat het niet belangrijk om uw budget in te gaten te houden, maar wil ik wel het volgende meegeven: probeer bij het maken van uw investeringsbeslissing niet de vraag te stellen wat het kost, maar wat het oplevert.

Een professionele eerste indruk betaalt zichzelf terug

De keuze voor een professionele huisstijl geeft u ook een professionele uitstraling waarmee u de kans vergroot op klanten. De keuze voor een goede accountant of boekhouder geeft u de kans op breder advies dan enkel de antwoorden op de vragen die u hem stelt. En zo zijn er nog erg veel meer voorbeelden te geven. De boodschap is om ook de niet-financiële aspecten mee te laten wegen en voor uzelf een antwoord te krijgen op het rendement van uw beslissing. Doe er uw voordeel mee!

Reacties