CRM vergelijken

Wil je crm-systemen vergelijken op kosten, functies en gemak? Op deze pagina tonen we een overzicht van online crm-oplossingen voor zzp’ers en het mkb.

Met Gripp CRM heb je al je contacten bij de hand; klanten, leveranciers, leads. Met een duidelijk overzicht van orders, feedback en activiteiten ben je beter, sneller en effectiever voorbereid op vragen en zorgen van de klant.

Crm-software voor het hele team in één centrale database.. 15.000 bedrijven werken dagelijks met de zakelijke software van Teamleader om makkelijk te facturen, offertes en planningen te maken. Vanaf 37,50 per maand.

Met het gratis CRM van HubSpot kun je klantgesprekken automatisch bijhouden en beheren. Werkt zowel voor gesprekken per e-mail, telefoon als social media hebt gehouden. De gratis oplossing is al inclusief koppelingen met Gmail en Outlook.

Krijg realtime inzicht in jouw relaties, projecten en facturatie. En factureer tot wel 80% sneller. Met Simplicate CRM-software heb je voortaan één centrale plek voor al jouw klant- en projectinformatie. Probeer 14 dagen gratis.

Met Pipedrive stroomlijn en organiseer je je verkoop optimaal. Het geeft je overzicht op je sales pijplijn en automatiseert herhalende taken in je verkoopadministratie. Naar eigen zeggen realiseren klanten gemiddeld 28% meer deals in het eerste jaar.

Uitgebreid suite van zakelijke software die CRM, e-mail, projectbeheer, facturatie en meer integreert. Deze gratis tool ondersteunt maximaal 3 gebruikers en biedt het organiseren van contactpersonen, verkoopactiviteiten, notities toevoegen, taken maken, leads kwalificeren en deals bijhouden.

Monday.com is een crm-systeem dat teams helpt om projecten te plannen, uit te voeren en te monitoren, met functies voor samenwerking, workflowautomatisering en integratie.

een cloudgebaseerd CRM-systeem dat bedrijven ondersteunt in klantbeheer, verkoop, marketing en service. Het biedt tools voor data-analyse, klantcommunicatie en automatisering van bedrijfsprocessen.

Crm-systemen vergelijken loont!

Crm, dat staat voor Customer Relationship Management, is populaire software binnen het bedrijfsleven. Er zijn veel verschillende crm-systemen en op deze pagina vergelijken we alleen crm-software voor het mkb. In bovenstaande lijst vergelijk je dus online crm-software voor het midden- en kleinbedrijf.

Maar dan nog blijven er soms best veel aanbieders over. Wat het beste crm-pakket is voor jouw organisatie is niet gemakkelijk te bepalen. Het vergelijken van een crm-systeem is soms lastig, mede omdat het gebruiksgemak bij deze software vaak de doorslag geeft. Om die reden is het slim om meerdere crm-systemen zelf te proberen.

Functies van crm-software vergelijken

CRM-systemen vergelijken loont.
CRM-systemen vergelijken loont.

Ondanks dat vrijwel elk crm-systeem alle functionaliteiten biedt die een mkb-bedrijf nodig heeft, loont het om online crm-software hierop te vergelijken. Een crm-systeem kan heel veel voordelen bieden, maar het is altijd wel de vraag of je daar wel gebruik van gaat maken.

Voordat je begint met vergelijken is het daarom goed om te bedenken welk probleem een crm-systeem voor jou moet oplossen. Sommige crm-tools zijn wat meer gericht op nieuwe relaties en richten zich dus op functies voor de marketing of verkoop. Terwijl andere systemen juist helpen bij het houden van bestaande omzet en dus gericht zijn op de klantenservice of inzicht in je contactmomenten.

Een crm-pakket kan heel veel voordelen bieden, maar het is de vraag of je daar wel gebruik van maakt.

Software voor nieuwe of juist bestaande relaties

Wil je vooral nieuwe klanten werven en tijdens het benaderen van partijen gemakkelijk aantekeningen kunnen noteren? Dan is een crm-systeem met gespreksverslagen, offertes, agendafuncties en terugbel-herinneringen handig. Je zoekt dan meer een oplossing voor de marketing en processen die je eerder in een erp-oplossing verwacht, zijn dan wat overdreven.

Verkoop je geen projecten maar producten en wil je met het crm-systeem vooral van bestaande relaties eenvoudig gespreksdata of bestelhistorie terug zien? Dan is een uitgebreide offerte-module onnodig en wil je liever dat je crm-pakket integreert met je winkel, webshop of kassa-software. Als je juist je klantenservice wilt verbeteren dan zijn reviewtools voor klanten misschien doorslaggevend in je crm-vergelijking.

Punten om mee te nemen in een crm-vergelijking:

  • Doelgroep
  • Functies
  • Kosten
  • Reviews

Doelgroep van het crm

Grote bedrijven hebben soms bijzonder veel klantgegevens en een complex systeem met toegang en rechten voor medewerkers. Hierdoor is dit een interessante doelgroep. Veel crm-pakketten zijn daarom gericht op veel gebruikers. Die software is niet alleen (veel te) uitgebreid, maar soms ook ietwat lastig in het gebruik. Voor een zzp’er die alleen een simpel dashboard zoekt waarbij die eenvoudig zijn klantdata goed kan beheren, zijn deze daarom soms wat te complex. Hier kom je vaak pas achter als het even uitprobeert.

Of een crm-systeem gericht op grote of kleine bedrijven zie je niet altijd op de website terug. Het is daarom meer een kwestie van een crm dat voldoet aan jouw wensen even te te proberen. Gelukkig bieden de meeste crm-systemen een gratis demo of proefperiode.

crm vergelijken op kosten

Kosten crm-software vergelijken

Je kunt natuurlijk ook crm-systemen vergelijken op de kosten van de software. In bovenstaande overzicht tonen we het maandelijkse tarief van elk crm-pakket. Het kan zeker geen kwaad om deze ook mee te nemen in je vergelijking, want crm-systemen kennen soms grote prijsverschillen. Een crm-systeem is al mogelijk voor een tientje per maand, maar de grotere pakketten, waarbij meerdere medewerkers zowel klantdata als alle financiële data moeten kunnen zien, kunnen soms honderden euro’s per maand kosten.

Crm-systemen kennen soms grote prijsverschillen.

Crm-software vergelijken via reviews

Welk crm-systeem voor jouw bedrijf het beste werkt is lastig te zeggen, maar via klantbeoordelingen kun je wel snel ontdekken hoe tevreden andere gebruikers met hun keuze zijn. De meeste crm-pakketten tonen op hun site reviews, maar via reviewsites kun je er vaak nog wel meer vinden.