menu

BV-structuur niet heilig

Ik las in een artikel van Brisk Magazine dat je als DGA (directeur groot aandeelhouder) in je eigen BV al redelijk snel persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden. In geval van ‘mismanagement’ dan wel te verstaan. Het hebben van een BV is dan ook geen garantie tot het veiligstellen van uw vermogen in privé, laat dit artikel zich verder lezen. De ‘claimcultuur’ doet in Nederland ook zijn intrede…

Het aandragen van ‘onbehoorlijk bestuur’ door de DGA kan al sneller dan gedacht. Ondermeer ook als er sprake zou zijn van het benadelen van crediteuren. Dit verraste me, moet ik eerlijkheidshalve zeggen. Zo ie zo reist bij mij dan de vraag wat er precies met ‘benadelen’ bedoeld wordt. Maar dit zal in elke situatie wel een eigen uitleg krijgen.

Tenslotte wordt er de tip gegeven een verzekering voor bestuursaansprakelijkheid (http://www.hiscox.nl/Default.aspx?tabid=695) te sluiten. “Geen overbodige luxe…..” Luidt de laatste zin van het artikel. Nee, maar wel een luxe met de bijbehorende tarifering. Ik heb er in ieder geval van meegekregen om open en eerlijk zaken te doen en ter aller tijden de dialoog van de crediteuren (wie dan ook) aan te blijven gaan. Doe er uw voordeel mee.

Verder lezen

Reacties