menu
e-boekhouden

Brexit-congres richt zich op vertrekkende Engelse ondernemers

Brexit-congres richt zich op vertrekkende Engelse ondernemers

Britse ondernemers die zich na ‘Brexit’ liever in Nederland vestigen, kunnen tijdens een speciaal daarvoor in het leven geroepen congres in een dag tijd alle benodigde kennis opdoen. Vertrekkende Engelsen leren in Amsterdam hoe ze een onderneming in Nederland kunnen starten.

INCO Business Group is naar eigen zeggen de “Startup Expedition NL” gestart vanwege tientallen verzoeken uit Engeland. Ondernemers zouden veel vragen hebben over de oprichtingseisen, fiscale regels en het algehele ondernemersklimaat in Nederland. Met het congres wil INCO de Engelse ondernemers een kijkje bieden in onze vaderlandse ondernemerskeuken.

Ondernemen in Nederland

De aanvragen komen volgens algemeen directeur Dennis Vermeulen vooral uit de hoek van het midden- en kleinbedrijf. “Dat is op zich niet vreemd, want mkb’ers kunnen sneller beslissen en anticiperen op de onzekerheid die is ontstaan. We zien dat erg veel ondernemers in Engeland afhankelijk zijn van de EU-status, denk aan kwalificaties die enkel geldig zijn binnen de EU, of het meedingen naar Europese projecten. De ondernemers die we begeleiden verwachten snel te gaan investeren en tevens voor werkgelegenheid te zorgen.”

Ondernemers kunnen tijdens het congres in contact komen met onder andere een notaris, immigratieadvocaat, accountant, fiscalist en makelaar. De conferentie duurt van 27 tot en met 29 juli en vindt plaats in Amsterdam.

Reacties