Berichten over boekhouder

Hoe vind je de beste boekhouder voor jouw onderneming en welke tarieven rekent deze voor een boekhouding van een eenmanszaak of kleine bv? De taken en kosten van boekhouders zijn afhankelijk van je onderneming, wat je precies wilt laten doen en hoe complex jouw administratie eruit ziet.

Lees verder

Boekhouder niet verantwoordelijk voor aangifte

Boekhouder niet verantwoordelijk voor aangifte

Na een onjuiste belastingaangifte krijgen ondernemers te maken met navorderingen en naheffingen. Ondernemers die de aangifte via een boekhouder regelen proberen dit vaak op de boekhouder te verhalen. Onlangs gaf een rechter aan dat belastingplichtigen zelf verantwoordelijk zijn voor een juiste aangifte.

Verder lezen

Boekhouder eenmanszaak

Boekhouder eenmanszaak

Als je een eenmanszaak hebt dan moet je een bedrijfsadministratie bijhouden en periodiek belastingaangiftes verzorgen. Je kunt dit zelf doen, maar ook uitbesteden aan een boekhouder. Wij geven je uitleg over de kosten van een boekhouder en tips over hoe je een boekhouder kiest die bij je past.

Verder lezen

Meer dan alleen een boekhoudkantoor

Opeens ben je het zat, dat werken voor je baas. Je wilt meer vrijheid en verantwoordelijkheid en iets doen wat je écht leuk vindt. Marco uit Amsterdam kent dat gevoel. Anderhalve maand geleden ging hij het avontuur aan: aan de slag met zijn eigen financieel adviesbureau Jansen & Jansen.

Verder lezen

Adviseur of gezeur?

Adviseur of gezeur?

Als lid van de Vrijwillige Brandweer en ben ik zodoende 24 uur per dag, 7 dagen per week oproepbaar voor incidenten per semafoon. Net als vele andere collega's wachten wij maar af wanneer er weer een oproep binnenkomt om hulp te verlenen aan mens en dier in nood. Van hulpverlening tot het blussen van branden, alles is mogelijk. Het geeft echt voldoening deze werkzaamheden te mogen verrichten.

Verder lezen