menu
e-boekhouden

Beste idee van studentondernemers

Nog geen hoge vaste lasten en veel vrije tijd: beginnen met ondernemen tijdens je studie heeft zeker voordelen. Veel grote namen begonnen dan ook met hun bedrijfje nog voordat zij hun diploma in bezit hadden. Om vroeg ondernemen te stimuleren, houdt Jong Ondernemen de Company Launch, waar studentondernemers hun zelfbedachte producten presenteren.

Een instant drank cooler, een kookmandje, LED producten voor mensen met nachtblindheid, high tea weckpotten, sokken van bamboo, een ophangsysteem zonder spijkers en wassen zonder water. Het zijn een aantal voorbeelden van producten die zijn bedacht door de ruim tienduizend studentondernemers van het mbo, hbo en wo die meedoen aan de Company Launch.

De Company Launch is bedoelt om jongeren en studenten kennis te laten maken met het ondernemen. Het gaat om een lesprogramma van Jong Ondernenen dat op scholen wordt aangeboden. De studenten gaan meteen aan de slag en starten officieel een bedrijf. Zo leren ze wat daar allemaal bij komt kijken. De studenten schrijven bijvoorbeeld een bedrijfsplan, verkopen aandelen en brengen hun eigen product op de markt. Inmiddels zit dat er allemaal op. Komende maanden is het tijd voor de studenten om hun product te presenteren voor een jury. Die bepaalt, samen met het publiek, de winnaars die doorgaan naar de Europese finale.

De presentaties worden door hele land gehouden. Iedereen die het leuk vindt er even een kijkje te nemen, vindt op de website van Jong Ondernemen een overzicht van de verschillende data en locaties.

Eerdere winnaars
Vorig jaar vielen leerlingen van RijnIJssel uit Arnhem in de prijzen. Zij werden eerste met hun idee voor een KnifeCleaner. Een apparaat om heel snel een keukenmes mee schoon te maken. De beste hbo-onderneming in de categorie Innovatie & Creatie werd Easybloc, het bedrijfje van studenten van de Haagse Hogeschool TISDelft. Zij maakten een blokkendoos met elektronische componenten.

Reacties