Berichten over besloten vennootschap

Een besloten vennootschap, afgekort bv, is een ondernemingsvorm. Er is hier beperkte aansprakelijkheid voor de eigenaar, waardoor je bij een oprichting van een bv je privé-eigendom kunt beschermen. Bij deze rechtsvorm kun je het bestuur en eigendom splitsen en een bv kan zelf eigen vermogen opbouwen.

Lees verder

BV oprichten kan nu digitaal

BV oprichten kan nu digitaal

Sinds 1 januari kunnen ondernemers online een BV oprichten. Tot dit jaar moest de ondernemer langs bij de notaris om een notariële akte te ondertekenen. Dit proces kan nu digitaal afgehandeld worden.

Verder lezen

Steeds meer ondernemers kiezen voor een holding

Steeds meer ondernemers kiezen voor een holding

Het is al jaren mogelijk om zowel een werk-bv als een holding op te richten. Vooral de laatste jaren wint de holding aan populariteit. In de afgelopen vijftien jaar is het aantal holdings zelfs verdubbeld. Een groot aantal daarvan is in handen van een buitenlandse organisatie.

Verder lezen

Lenen van eigen bv wordt beperkt

Lenen van eigen bv wordt beperkt

Veel directeur-grootaandeelhouders lenen geld van hun eigen bv zodat ze de belasting op winstuitkering kunnen ontlopen. Tot op zekere hoogte is dit geen probleem, maar de overheid wil overmatig gebruik hiervan beperken. Volgens critici lost dit niet echt wat op en is het eerder een lapmiddel.

Verder lezen

BV oprichten kan straks gewoon online

BV oprichten kan straks gewoon online

Als het aan de Europese Commissie ligt, kunnen ondernemers straks met één druk op de knop een BV oprichten. Niet langer meer fysiek ergens aanmelden, maar gewoon vanachter je bureaustoel. En een BV oprichten in een ander EU-land is op dezelfde manier zo gepiept.

Verder lezen

Oprichten van BV kan straks online

Oprichten van BV kan straks online

Met één druk op de knop online een BV oprichten? Als het aan de Europe Commissie ligt, moet dit binnenkort mogelijk zijn. Het heeft hiervoor een voorstel gedaan waar elke EU-burger op kan reageren. Met de richtlijn wil Europa de drempel verlagen voor het oprichten van een BV of NV.

Verder lezen

BV minder in trek onder ZZP’ers

BV minder in trek onder ZZP’ers

Als ZZP'er kun je je onderneming in diverse rechtsvormen gieten. De eenmanszaak is hierin de populairste optie, terwijl de BV juist steeds meer aan populariteit verliest. Maar doordat er in de zakelijke dienstverlening momenteel een lichte stijging waarneembaar is in de uurtarieven van zelfstandig professionals, zou de BV wel eens vaker kunnen worden gekozen.

Verder lezen

.bv mogelijk beschikbaar voor Nederlandse BV’s

SIDN is met de Noorse registry Norid in gesprek over een mogelijke samenwerking. Met als uiteindelijke doel om het topleveldomein .bv beschikbaar te maken voor bedrijven in ons land. De Noren krijgen namelijk regelmatig verzoeken van Nederlandse bedrijven die een .bv-website willen registreren. Nu  wordt er gekeken of dat mogelijk gemaakt kan worden.

Verder lezen

Nieuwe Flex-BV oprichten? Start Flex BV helpt

Sinds 1 oktober vorig jaar is het gemakkelijker om een besloten vennootschap, oftewel een bv, op te richten. Er zijn met de flex-bv meer mogelijkheden om een bv naar eigen wens in te richten. Maar hoeveel makkelijker is dit nu werkelijk geworden afgelopen jaar? Wij spraken met rechtenstudent Michaël Verstraeten van Start Flex BV over de kansen die hij ontdekt heeft in de markt.

Verder lezen

Minimumkapitaal van een Besloten Vennootschap

Om een besloten vennootschap, kortweg een BV, te kunnen oprichten moet je aan enkele wettelijke eisen voldoen. Een van deze eisen is het storten van het minimumkapitaal van €18.000. Veel ondernemers zien dit als drempel. Toch hoeft dit verplichte minimumkapitaal je er niet van te weerhouden een BV op te richten.

Verder lezen

BV of eenmanszaak

Wanneer je een onderneming start is één van de eerste vragen, welke rechtsvorm het meest aantrekkelijk is. Populair is dan ook de vraag met de keuze tussen de besloten vennootschap en eenmanszaak. Een vraag die altijd lastig te beantwoorden is en blijft, zeker bij gewijzigde omstandigheden. Is het dan een continue proces dat telkenmale beoordeeld moet worden en wat is dan het omslagpunt?

Verder lezen

Gerelateerde berichten