menu

Beleggen vanaf een euro

ADVERTORIAL Beleggen is risico nemen. Dit kan eng zijn, vooral als beginnende belegger. Wie zich zonder teveel risico de fijne kneepjes van het beleggersvak aan wil leren kan nu beleggen via MoneYou, je houdt het risico zelf in de hand en kunt al beleggen vanaf 1 euro per maand.

MoneYou, een dochteronderneming van ABN Amro, bood al leningen en spaarrekeningen aan via het internet. Met deze nieuwe dienst speelt het bedrijf handig in op de onzekerheid op de beurs, die vooral onervaren beleggers ervan weerhoudt hun geld te investeren.

Het product sluit ook naadloos aan op onderzoeken zoals dat van Milward Brown, die aantonen dat particulieren steeds vaker zelf hun beleggingen regelen, zo stelt commercieel directeur van MoneYou Kees van der Veen. Wie belegt via MoneYou hoeft geen transactiekosten, bewaarloon of performancefees te betalen.

In het beleggingssysteem van MoneYou staan vier schijven centraal. Elke schijf staat voor een bepaald te behalen rendement met bijbehorend risico. Er is een maximaal te behalen rendement van dertig procent per jaar, afhankelijk van de ontwikkelingen van de AEX-index, waarbij de belegger het risico loopt 20 procent van zijn investering te verliezen. Wie liever op safe speelt kiest voor een lager te behalen rendement met bijbehorend lager risico, of een vast rendement.

Ga naar de MoneYou website voor meer informatie of om te beginnen met beleggen.

Verder lezen

Reacties