Bedrijfsovername

Wil je jouw bedrijf verkopen? Of je jouw onderneming nu verkoopt aan een medewerker, familielid of onbekende koper: er komt altijd meer bij een bedrijfsovername kijken dan je denkt. Stappenplan voor het vinden van de juiste overnameprijs, een potentiƫle koper tot het beste tijdstip van overname.

Lees verder

Populair YouTube-kanaal overgenomen

Populair YouTube-kanaal overgenomen

Tegenwoordig kun je zelfs miljoenen overhouden aan het verkopen van je YouTube-kanaal. Het overkwam deze maand het echtpaar Derek en Cannis Holder uit Londen. Zij startten in 2011 met een YouTube-kanaal vol geanimeerde kinderliedjes en zijn nu enkele miljoenen rijker.

Verder lezen

Ondernemer geeft bedrijf gratis weg

Ondernemer geeft bedrijf gratis weg

Ruben Klerkx is de eigenaar van het kamporganisatie-platform We Gaan op Kamp. Na acht jaar met veel plezier en toewijding dit bedrijf te hebben gerund, geeft Ruben dit 'compleet werkende en goed lopende' bedrijf weg. Voor niks.

Verder lezen

Helft ondernemers zou morgen bedrijf verkopen

Helft ondernemers zou morgen bedrijf verkopen

Zo'n 47 procent van de ondernemers in ons land zou bij een goed bod morgen nog hun bedrijf verkopen. Dit percentage lag vorig jaar, met 40 procent, een stuk lager. Ondertussen is het aantal ondernemers dat binnen twee jaar het bedrijf daadwerkelijk denkt van de hand te doen gestegen van 9 naar 20 procent.

Verder lezen

Je bedrijf verkopen aan Google

Zou het niet gaaf zijn als je morgen iemand van Google aan de telefoon kreeg en vroeg of je jouw bedrijf wilde verkopen aan Google? Wat voor bedrijven koopt Google eigenlijk en waar letten ze zoal op?

Verder lezen

Bedrijfsovername of eigen start maken?

Bedrijfsovername of eigen start maken?

De tijd van dat de babyboomers hun bedrijf willen verkopen is aangebroken. Als je de onderzoeken van de verschillende analisten (Rabobank in het voorop) dient te geloven, komt er een ware stortvloed aan bedrijven op de markt vrij. Een nieuwe tijd voor de startende ondernemer is ook hiermee aangebroken. De keuze om bedrijf over te nemen is nog nooit zo realistisch geweest. Maar waar op te letten bij deze keuze?

Verder lezen