menu

Awards voor het MKB

Awards voor het MKBMet de komst van de MKB Award is er weer een prijs voor het midden- en kleinbedrijf in het leven geroepen. De ondernemer van nu kan tegenwoordig strijden om diverse ambitieuze, strenge of motiverende prijzen, awards en wedstrijden. Wij hebben een handig overzicht gemaakt, zodat je zelf kan kiezen met welke je wil meedoen.

Als je vindt dat je lekker bezig bent als (online) ondernemer, dan wil je daar op een gegeven moment waarschijnlijk ook erkenning voor krijgen. Maar dan moet je wel eerst weten welke awards er allemaal bestaan voor de ondernemer. Mocht je overigens niks weten te winnen, ook niet na onze bruikbare tips: niet getreurd, ieder jaar komen er weer nieuwe prijzen bij!

MKB Award

MKB AwardActief sinds: 2011

Organisator(en): Finovion en DeOndernemer.nl.

Wie mag meedoen: ieder MKB-bedrijf, ongeacht sector, regio of omvang.

Wat kun je winnen: Niet veel soeps. Beloofde media-aandacht, ‘een podium om de naamsbekendheid van jouw bedrijf te vergroten’, je krijgt toegang tot ‘een netwerk en bijeenkomsten met gelijkstemde ondernemers’ en je mag gebruikmaken van het MKB Award-logo!

Hoe kun je meedoen: Eerst dien je je aan te melden via www.mkb-award.nl, daar dien je enkele vragen in te vullen. Als je dan wordt geselecteerd, behoor je tot de twintig genomineerden. Per genomineerde wordt tijdens een bijeenkomst foto’s en een video gemaakt. Op de video’s kan gestemd worden door het publiek. De top vijf met de meeste stemmen mogen een presentatie geven voor de jury, die dan uiteindelijk het MKB Bedrijf van het Jaar kiest.

Omschrijving: “Deze prijs is bedoeld voor het MKB bedrijf dat zich onderscheidt in compleetheid. Het gebrek aan compleetheid zorgt er vaak voor dat bedrijven niet succesvol zijn. Daarom stimuleert de MKB Award bedrijven zich te richten op het kwaliteitsniveau van hun gehele bedrijfsvoering. De prijs is de enige in zijn soort die kijkt naar het totaalplaatje van een bedrijf.”

Studenten Ondernemers Prijs

Studenten OndernemersprijsActief sinds: 2008

Organisator(en): ImpressiveGreenApple, dat studenten werft en selecteert voor het bedrijfsleven.

Wie mag meedoen: voltijd studenten, die naast het studeren een eigen bedrijf runnen. De onderneming moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en volledig operationeel zijn.

Wat kun je winnen: Een mediacampagne in (partner) dagblad De Pers, adviesuren van advocaten Ruig en Partners en de FMO Development Experience, waarbij de winnaar naar een ontwikkelingsland gaat en zo kan ervaren wat ondernemerschap inhoudt onder totaal andere omstandigheden.

Hoe kun je meedoen: Je dient je voor 1 juli in te schrijven via de website www.studentenondernemersprijs.nl. De eerste ronde bestaat uit het beoordelen en screenen van alle deelnemers. De mensen die door zijn worden half juli telefonisch geinterviewd. Begin augustus worden de finalisten bekendgemaakt. Een maand later vindt de finale plaats, waarbij de genomineerden hun onderneming aan de jury presenteren.

Omschrijving: “Wij kijken niet naar het beste plan, maar wij kijken naar getoond ondernemerschap, naar resultaat. “Dit betekent overigens niet dat het grootste bedrijf, of het bedrijf met het hoogste winstresultaat de wedstrijd automatisch zal winnen. De jury kijkt bij beoordeling naar de beste mix van de criteria lef, authenticiteit, daadkracht, potentie en innovatie.”

Loey Awards

LOEY AwardsActief sinds: 2010

Organisator(en): Hubert Deitmers, Heleen van Oord en Gert-Jan Munneke.

Wie mag meedoen: iedereen die minimaal vijf jaar onderneemt en minimaal 2,5 miljoen euro omzet of 250.000 euro winst heeft, in enig boekjaar gedurende deze periode.

Wat kun je winnen: Een fraaie award.

Hoe kun je meedoen: Door je in te schrijven op de website http://www.loeyawards.nl.

Omschrijving: “De Awards zijn ingesteld ter promotie en stimulering van online ondernemerschap in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch; het belang van online entrepreneurs voor de Nederlandse economie is evident. De succesvolle ondernemers op deze manier zichtbaar maken draagt bij aan verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden.”

FD Gazellen

FD Gazellen AwardActief sinds: 2003

Organisator(en): Financieele Dagblad en Graydon.

Wie mag meedoen: bedrijven met een omzetgroei van meer dan 20% over de afgelopen drie jaar kunnen meedoen met de FD Gazellen. De omzetgroei dient ononderbroken te zijn over deze periode van drie jaar en in het eerste jaar behoort de omzet minimaal € 100.000,- te bedragen. Het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn en in de voorgaande twee jaar maximaal één jaar verlieslatend.

Wat kun je winnen: eer.

Hoe kun je meedoen: jaarrekeningen van 2010 dien je op te sturen naar een van de organisatoren of de Kamer van Koophandel. Na inlevering van je jaarcijfers ding je automatisch mee naar de awards.

Reacties