Arbeidsongeschiktheids verzekering te duur?

Advertorial

De winter staat weer voor de deur. Daarmee ook weer de wintersport plannen. Opeens hoor je van iedereen weer allerlei verhalen, worden er weer volop weekendjes en weekjes geboekt en staan we begin 2008 weer met zijn allen op de Ski’s. Vorig jaar ben ik enkel behoorlijk onderuit gegaan en is het uitgelopen op een jaartje wandelen in de sneeuw en behoorlijk doorzakken in de avond. Goed nou is daar ook niets verkeerd mee maar als ondernemer ben je je misschien wel iets meer bewust van de risico’s. Wat nu als ik echt een arm breek? De reisverzekering zorgt er wel voor dat je weer thuis komt. Maar als je niet in loondienst bent, wie zorgt dan voor je inkomen als je thuis zit en niets kan doen?

Verzekeren!
Gelukkig is het te verzekeren. De beruchte arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het is wel direct een van de duurste verzekeringen voor de kleine ondernemer en zelf heb ik deze dan ook afgesloten met een maand eigen risico en een iets lager bedrag om de premie wat betaalbaar te houden. Je kunt je tenslotte wel tegen alles verzekeren maar dan ga je waarschijnlijk gewoon failliet op de premie van je verzekeringen. Ondernemen is een beetje risico lopen en ik neem dan ook graag een eigen risico op verzekeringen. De eerste maand voor mijn eigen rekening bij ziekte zoals een griepje durf ik wel te nemen. Ik ben niet snel ziek. En de wintersport slaan we een jaartje over?

Nog niets geregeld?
Ga je zelf op wintersport? En heb je nog niets geregeld voor ziekte of arbeidsongeschiktheid? Niet zo vreemd want maar 40% van de ondernemers heeft deze verzekering. Blijkbaar hoort het nemen van risico’s bij veel ondernemers er gewoonweg bij. Nu ben ik het daar geheel mee eens maar aan alles zit een limiet en de arbeidsongeschiktheidsverzekering ben ik zelf een groot voorstander van. Alleen niet tegen elke prijs. Wellicht dat de voor mij nieuwe aanbieder van de arbeidsongeschiktheidsverzekering, AOV provisiekraker hier een verschil in kan maken. AOV Provisiekraker kan exact dezelfde verzekering aanbieden maar brengt op een transparante manier ook de provisie in deze verzekering aan het licht. Zo kan het zijn dat je voor dezelfde verzekering bij hen een stuk minder hoeft te betalen. Heb je nog geen arbeidsongeschiktheidsverzekering of ben je benieuwd wat je per jaar aan provisie betaald? Kijk dan eens op AOV provisiekraker.nl.

Verder lezen

Reacties