Als starter een kantoorruimte huren?

Starters werken tegenwoordig regelmatig vanuit huis maar een eigen kantoorruimte huren heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Zeker als je niet langer alleen werkt is een kantoorruimte bijna een must. Hierbij enkele voorbeelden van plaatsen waar andere bedrijven naar tevredenheid ondernemen.

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat zo’n 16% van de kantoorruimte in Nederland leegstaat en daarmee is ons land koploper in Europa. Door de crisis is de kans groot dat Zuid-Europese landen deze ongewenste topnotering van Nederland zullen overnemen, maar ook in Nederland komt er nog altijd steeds meer vrij. Vervelend voor de vastgoedindustrie, maar het biedt wel enorm veel kansen voor starters die nu voor het eerst een kantoorruimte gaan huren. Want je onderhandelpositie is goed en er is voldoende beschikbaar. Meer keuze dus, maar waar moet je dan op letten?

Zoek je een werk- of vergaderruimte? Met Regus.com huur je snel een flexibele werkplek, maar ook compleet ingerichte ruimtes met eigen werkplekken, inclusief faciliteiten door het hele land.

Bepaal je ideale werkplek

Om te beginnen is het belangrijk vooraf te weten wat je precies wilt gaan huren. Als je al een tijdje een thuiswerkplek had, heb je vast wel een idee. Er zijn enorme kantoorruimtes beschikbaar voor een lage prijs, maar als jij nu echt nog starter ent en maximaal een stagiaire gaat aannemen zit je wel samen in een enorm groot leeg bedrijfspand en dat maakt het er ook niet gezelliger op natuurlijk. Leuker is dan om een kantoorruimte te huren waar al andere bedrijven gevestigd zijn en dan specifiek in kantoorpanden die ingericht zijn voor startende of kleinere bedrijven. Die zijn er tegenwoordig in overvloed!

Bepaal de ideale locatie

Voor velen misschien nog wel belangrijker dan de werkplek zelf. De locatie! De één houdt van de binnenstad en vindt die goed bereikbaar per openbaar vervoer, terwijl de ander een locatie liever buiten de stad, met veel parkeerplaatsen, of juist dichtbij huis als een bereikbaar kantoorpand ziet.

Laat weten dat je op zoek bent!

Een goed kantorenpand is leuk om in te zitten maar nou ook weer niet zo bijzonder dat je dit jarenlang onderwerp van gesprek maakt. Laat dus weten dat je nu op zoek bent, en je zult je verbazen hoeveel ondernemers rond jou misschien nog wel een leuke ruimte te huur weten voor je. Tegenwoordig kun je via social media en andere internetmogelijkheden al snel aan een flink netwerk laten weten dat jij op zoek bent naar een leuke kantoorruimte!

Houd het flexibel

Als je vandaag net die grote klant hebt binnengehaald zit je waarschijnlijk in een positieve vibe en wil je graag kantoorruimte waar een stukje groei geen probleem mag zijn. Maar afgelopen jaren was ook de andere kant van de medaille soms realiteit. Probeer een kantoorruimte te vinden waar je kan groeien, maar waar krimpen of zelfs opzeggen ook binnen niet al te lange periode nog altijd mogelijk is. Contracttermijnen van tien jaar waren vroeger eerder regel dan uitzondering maar hoe realistisch is het om nu al tien jaar vooruit te proberen te kijken?

Bespreek goed de aanvullende voorwaarden

Heb je iets gevonden en krijg je voorwaarden te zien? Soms merk je het gelijk aan de prijs of het aanbod. Een strakke aanbieding en alle ruimte in je contract maakt dat er weinig te onderhandelen valt. Toch zijn er nog steeds makelaars die ouderwets contracten automatisch met lange perioden laten verlengen. In het consumentenrecht zijn daar beperkingen in gemaakt maar zakelijk kunnen er nog altijd nare clausules worden bedacht waarbij je, zonder dat je het weet, internet, airco of openbare ruimtes allerlei extra toeslagen betekenen. Laat je niet gek maken en zorg dat je vooraf alle addertje gevonden hebt!

Enkele voorbeelden van kantoorruimtes voor starters

Met het enorme aanbod aan kantoorruimte zijn er vrijwel overal in Nederland moderne, flexibele en gezellige kantoorruimtes te vinden die te huur zijn. Genoeg keuze dus als je als starter voor het eerst een kantoorruimte gaat huren! Kijk vooral goed rond, doe enkele bezichtigingen en zoek iets dat helemaal jouw smaak is voor je wat gaat huren. Om je toch een eerste stapje op weg te helpen hebben wij vast een selectie gemaakt van kantoorpanden waar wij ons snel thuis zouden kunnen voelen.

Een kantoorruimte huren is een grote stap voor je bedrijf, maar vandaag de dag makkelijker, flexibeler en beter te overzien dan ooit! Succes!

Gerelateerde berichten