Berichten over financiële administratie

Ondernemers moeten een goede financiële administratie opzetten. Uitleg welke administratie van je onderneming je bij een eenmanszaak wettelijk verplicht moet bijhouden, hoe je de boekhouding kunt inrichten, btw-aangifte doet en de administratie van je financiën bewaart.

Lees verder

Hoe automatiseer ik mijn boekhouding?

Hoe automatiseer ik mijn boekhouding?

Boekhoudsoftware wordt steeds slimmer. Zo kun je steeds grotere delen van je boekhouding automatiseren. Op die manier voldoe je prima aan je administratieplicht en kost het je bovendien niet veel tijd. Een van de aanbieders van boekhoudsoftware die veel automatiseert is Informer. Wij gingen met het bedrijf in gesprek om te horen hoe je hier nu mee begint.

Verder lezen

Administratie in Excel

Regelmatig krijgen wij de vraag of we het beheren van de zakelijke administratie in Excel aanraden. Alhoewel dit programma uit het Office-pakket van Microsoft prima alle eigenschappen heeft om een goede Excel-administratie op te zetten raden wij het meestal toch af. De voor- en nadelen van Excel.

Verder lezen

Kosten administratie MKB jaarlijks ruim acht miljard

Kosten administratie MKB jaarlijks ruim acht miljard

De totale kosten van de administratie voor het voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn door Panteia/EIM geraamd op 8,2 miljard euro. Daarmee vallen die hoger uit dan de geschatte 6,5 miljard euro die de overheid heeft geraamd voor het totále bedrijfsleven. De 8,2 miljard is het resultaat van een indicatieve meting onder mkb-bedrijven in de traditionele marktsector.

Verder lezen

Het zijn de uitgaven die tellen

Als ondernemer ben je blij wanneer de opdrachten binnen stromen en er volop geld binnenkomt. Wanneer alles voor de wind lijkt te gaan en de inkomsten er elke maand rooskleurig uitzien. Maar de belangrijkste sleutel tot succes wordt vaak vergeten: beperk je uitgaven.

Verder lezen

Buitenlandse belasting terugvragen

Natuurlijk zijn de vele ondernemingen in Nederland gevestigde ondernemingen zich voornamelijk aan het richten op de Nederlandse markt. Hierdoor is hun focus grotendeels gericht op het besparen van de Nederlandse belastingen. Helaas wordt veel buitenlandse belasting niet teruggevraagd, terwijl veel daar wel recht op hebben.

Verder lezen
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is eigenaar van Zietuwel, het bedrijf achter sites als Ondernemen & Internet.nl, investeerders.nl, ecommercenews.nl en enkele andere titels.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten