e-boekhouden

Financiële administratie

Ondernemers moeten een goede financiële administratie opzetten. Uitleg wat je van de administratie van je onderneming wettelijk verplicht moet bijhouden, hoe de boekhouding inricht, btw-aangifte doet en de administratie van je financiën bewaart.

Lees verder

Administratie in Excel

Regelmatig krijgen wij de vraag of we het beheren van de zakelijke administratie in Excel aanraden. Alhoewel dit programma uit het Office-pakket van Microsoft prima alle eigenschappen heeft om een goede Excel-administratie op te zetten raden wij het meestal toch af. De voor- en nadelen van Excel.

Verder lezen

Kosten administratie MKB jaarlijks ruim acht miljard

Kosten administratie MKB jaarlijks ruim acht miljard

De totale kosten van de administratie voor het voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn door Panteia/EIM geraamd op 8,2 miljard euro. Daarmee vallen die hoger uit dan de geschatte 6,5 miljard euro die de overheid heeft geraamd voor het totále bedrijfsleven. De 8,2 miljard is het resultaat van een indicatieve meting onder mkb-bedrijven in de traditionele marktsector.

Verder lezen

Het zijn de uitgaven die tellen

Als ondernemer ben je blij wanneer de opdrachten binnen stromen en er volop geld binnenkomt. Wanneer alles voor de wind lijkt te gaan en de inkomsten er elke maand rooskleurig uitzien. Maar de belangrijkste sleutel tot succes wordt vaak vergeten: beperk je uitgaven.

Verder lezen

Buitenlandse belasting terugvragen

Natuurlijk zijn de vele ondernemingen in Nederland gevestigde ondernemingen zich voornamelijk aan het richten op de Nederlandse markt. Hierdoor is hun focus grotendeels gericht op het besparen van de Nederlandse belastingen. Helaas wordt veel buitenlandse belasting niet teruggevraagd, terwijl veel daar wel recht op hebben.

Verder lezen